ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ Ή ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

2014-07-03 08:46

Ανεμιστήρας Οροφής ή Κλιματιστικό, τι να προτιμήσετε. Τα υπέρ και τα κατά και των δύο.

 

Τόσο τα κλιματιστικά όσο και οι ανεμιστήρες οροφής αποτελούν 2 κλασικές επιλογές για ν' αντιμετωπίσουμε τις υψηλές θερμοκρασίες του ελληνικού καλοκαιριού. Καθένα από τα 2 έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα:

Κ λ ι μ α τ ι σ τ ι κ ά :

Τα υπέρ

i. Τα aircondition έχουν εξαιρετική απόδοση, καταφέρνοντας να διατηρούν δροσερά και τα πιο ''δύσκολα'' μέρη του σπιτιού.

ii. Ιδιαίτερα τα κλιματιστικά τύπου inverter έχουν πραγματικά εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ρεύματος αποτελώντας μια όντως οικονομική λύση (σε επίπεδο λογαριασμών ΔΕΗ) - σε δύσκολες εποχές.

 

Τα κατά

i. Είναι ακόμη ιδιαίτερα ακριβά στην απόκτησή τους – ειδικά τα επώνυμα, κάτι που οπωσδήποτε αποτελεί τροχοπέδη στην απόφαση για την αγορά τους. 

ii. Χρειάζονται ένα τακτικό (ετήσιο συνήθως) σέρβις για να αποδίδουν σωστά, κάτι που επίσης έχει το κόστος του.

iii. Δεν συνίστανται για το βρεφικό και παιδικό δωμάτιο γιατί μπορεί να δημιουργήσουν αλλεργίες ή να προκαλέσουν ψύξη στα παιδιά.

 

Α ν ε μ ι σ τ ή ρ ε ς  ο ρ ο φ ή ς :

Τα υπέρ

i. Έχουν πολύ προσιτό κόστος αγοράς, ενώ δεν χρειάζονται κάποια ιδιαίτερη συντήρηση – κάτι που συνεπάγεται απαλλαγή και από αυτό το κόστος.

ii. Τα νέα μοντέλα είναι ιδιαίτερα κομψά και ενσωματώνονται αρμονικά σε οποιοδήποτε χώρο – κάτι που αποτελούσε σημαντικό πρόβλημα παλαιότερα, καθώς ο "βαρύς" συντηρητικός σχεδιασμός τους λειτουργούσε αποτρεπτικά για τον υποψήφιο αγοραστή. Τώρα πλέον μπορείτε να βρείτε επώνυμους ανεμιστήρες οροφής με παιδικές παραστάσεις στα πτερύγια.

iii.  Οι περισσότεροι είναι διπλής ενέργειας, δηλαδή κατά την περίοδο του καλοκαιριού τους ρυθμίζουμε να λειτουργούν αριστερόστροφα ώστε να δροσίζουν και το χειμώνα δεξιόστροφα – όπως οι δείκτες του ρολογιού, ώστε να στέλνουν τη ζέστη που παράγουν τα σώματα θέρμανσης από την οροφή χαμηλά – εκεί που τη χρειαζόμαστε δηλαδή. 

iv. Λειτουργούν κι ως ''εντομοαπωθητικά'' καθώς δημιουργούν  ένα κύμα αέρα που εμποδίζει κουνούπια κι έντομα να μας πλησιάσουν.

v. Είναι απόλυτα υγιεινοί. Δεν προκαλούν αλλεργίες ή ψύξη. Συνίστανται για το παιδικό δωμάτιο από τους περισσότερους παιδιάτρους.

 

Τα κατά

i. Λειτουργούν ικανοποιητικά σε μικρούς χώρους (όπως υπνοδωμάτια), η απόδοσή τους όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή των aircondition, ειδικά όταν θέλουμε να δροσίσουμε μεγάλα δωμάτια – όπως επί παραδείγματι το σαλόνι.

ii. Σε περιπτώσεις καύσωνα δεν μπορούν να βοηθήσουν ικανοποιητικά.

 

Συμπερασματικά, μάλλον δεν τίθεται -κατ' ουσίαν- θέμα σύγκρισης ανάμεσα στο aircondition και τον ανεμιστήρα οροφής καθώς πρόκειται για 2 διαφορετικά πράγματα. Θα λέγαμε δε, πως το ιδανικό εδώ είναι ο συνδυασμός. Έτσι, θα μπορούσαμε να επιλέξουμε τη λύση του κλιματιστικού για να καλύψουμε κάποιους μεγάλους χώρους του σπιτιού όπως το σαλόνι και του ανεμιστήρα οροφής για τα παιδικά δωμάτια, την κουζίνα και το καθιστικό.

 

Μεγάλοι ποικιλία σε παιδικούς ανεμιστήρες οροφής μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο https://www.plasteldeco.com/ και στο κατάστημα PLASTELHOME, στο κέντρο της Αθήνας (Αγίου Δημητρίου 4Α, Πλατεία Ψυρρή).

 

—————

Πίσω


https://www.plasteldeco.com/news/%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%85%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%B4%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-/