Οικονομικότερες επιλογές για το δάπεδο στο σπίτι και τον επαγγελματικό χώρο

2010-06-28 18:19

 

Σε ότι αφορά το δάπεδο, όπως και σε πολλά άλλα είδη, όλοι θα θέλαμε να έχουμε τα καλύτερα στο είδος, αλλά δυστυχώς ο προϋπολογισμός μας και οι απαιτήσεις του τρόπου ζωής μας συχνά καθιστούν κάτι τέτοιο αδύνατο και ανεφάρμοστο. Ωστόσο χάρη στη σύγχρονη τεχνολογία και την πληθώρα των διαθέσιμων συνθετικών υλικών, είναι σχετικά εύκολο στις μέρες μας να εγκαταστήσει κανείς ένα πιο οικονομικό δάπεδο το οποίο να έχει την ίδια αντοχή και αισθητική με την ακριβότερη εναλλακτική.

Δάπεδο Laminate σε σχέση με Φυσικό Ξύλο

Το φυσικό ξύλο είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα υλικά που μπορεί να τοποθετήσει κάποιος στο δάπεδο του. Είναι επίσης πολύ ακριβό και συχνά υπερβαίνει τον προϋπολογισμό πολλών νοικοκυριών. Σε αρκετές περιπτώσεις, δεν είναι καν πρακτικό, ειδικά όταν μιλάμε για οικογένεια με παιδιά και κατοικίδια. Το φυσικό ξύλο προϋποθέτει προσεκτική χρήση και συντήρηση έτσι ώστε να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση. Για δάπεδα που αναμένεται να υποστούν μεγάλη φθορά, μια συνθετική εναλλακτική δαπέδου όπως το δάπεδο laminate συνιστά την καλύτερη δυνατή λύση.

Το δάπεδο laminate καθαρίζεται και συντηρείται εύκολα και είναι ειδικά σχεδιασμένο για χώρους μεγάλης κυκλοφορίας. Αποτελείται από πολλαπλά στρώματα σανίδας πυκνών σωματιδίων, καλυμμένα από ένα στρώμα πάνω στο οποίο είναι εκτυπωμένη μια φωτογραφική εικόνα ξύλου. Δημιουργεί την αίσθηση πραγματικού ξύλου και στοιχίζει πολύ λιγότερο. Προϋποθέτει επίσης πολύ μικρότερο κόπο συντήρησης. Είναι ανθεκτικό σε γρατζουνιές, λεκέδες κι άλλους τύπους φθοράς, ακόμα και λεκέδες με ανεξίτηλο μαρκαδόρο αφαιρούνται με λίγο διαλυτικό. Στην πραγματικότητα το μεγάλο του ατού είναι η ευκολία στην τοποθέτηση του με το σύστημα κουμπώματος .

Ωστόσο η φθηνότερη και πιθανότερα ιδανικότερη εναλλακτικά του φυσικού ξύλου είναι το πλαστικό δάπεδο το οποίο παράγεται σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων ξύλου σε διάφορα σχέδια και αποχρώσεις. Το πλαστικό δάπεδο είναι εξαιρετικά φθηνό και πολύ ανθεκτικό. Καθαρίζεται και συντηρείται πολύ εύκολα. Υπάρχουν διάφορες ποιότητες πλαστικού δαπέδου, οι ακριβότερες εκ των οποίων προσομοιάζουν με μεγάλη επιτυχία το πραγματικό ξύλο.

Ακρυλικές Μοκέτες σε σχέση με  Μάλλινες

Για πολλούς ανθρώπους οι μάλλινες μοκέτες συνιστούν την κορυφαία επιλογή και ειδικότερα όταν μιλάμε για το φημισμένο μαλλί Ν. Ζηλανδίας. Προσφέρει την απόλυτη αίσθηση πολυτέλειας και άνεσης. Ωστόσο, αν ο προϋπολογισμός σας δεν αντέχει για μοκέτα από καθαρό μαλλί, μπορείτε να έχετε την ίδια αίσθηση και υφή με μια μοκέτα συνθετικής ίνας.

Μια άλλη εναλλακτική λύση είναι να επιλέξετε μια  μοκέτα σύμμικτη η οποία συνδυάζει μάλλινη και συνθετική (νάιλον) ίνα, έχει προσιτή τιμή ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί την πολυτελή αίσθηση του μαλλιού.

Πλαστικό Δάπεδο σε σχέση με Κεραμικό Πλακάκι

Ως  η πλέον κλασσική επιλογή δαπέδου που χρησιμοποιείται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, το κεραμικό πλακάκι είναι διάσημο για την ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων του καθώς και την ανθεκτικότητα και την αντοχή του σε λεκέδες, γρατζουνιές, υγρασία και φωτιά. Είναι επίσης ιδιαίτερα πρακτικό και εύκολο στη συντήρηση.  Ωστόσο, μια σύγχρονη και οικονομικότερη εναλλακτική με την ίδια ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων είναι το  πλαστικό δάπεδο, το οποίο παράγεται σε φύλλο και πλακάκι. Χάρη στην εξέλιξη της σύγχρονης τεχνολογίας, το πλαστικό δάπεδο προσφέρει πλέον μια οικονομική εναλλακτική για το κεραμικό πλακάκι, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ανθεκτικότητα, εύκολη συντήρηση και υψηλή αισθητική. Στην πραγματικότητα το πλαστικό δάπεδο υψηλής ποιότητας προσομοιάζει την όψη οποιουδήποτε τύπου δαπέδου με μεγάλη πειστικότητα. Το πλαστικό δάπεδο είναι επιπλέον ιδιαίτερα ανθεκτικό, αντιολισθητικό και προσφέρει υψηλά επίπεδα ηχομόνωσης. Ενδείκνυται και για επαγγελματικούς χώρους όπως γραφεία, πολυκαταστήματα, ξενοδοχεία, γκαραζ κ.α.

 ΠΛΑΣΤΕΛ Γ. ΣΙΛΙΓΑΡΔΟΣ

Αγίου Δημητρίου 4,

Πλατεία Ψυρρή, 10554

τηλ. 210-3218360

https://www.plasteldeco.com

—————

Πίσω