Δάπεδο laminate- Γιατί να το προτιμήσετε από το φυσικό ξύλο

2013-04-29 14:39

Το φυσικό ξύλο είναι αναμφίβολα διαχρονικό, δίνει στον χώρο μια ιδιαίτερη αίσθηση ζεστασιάς  και συνιστά κλασσική αξία.

Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι σημαντικοί παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή πατώματος και  είναι πιθανό να σας κάνουν να επιλέξετε τη λύση ενός καλού δαπέδου laminate.

Ένας από αυτούς του παράγοντες  είναι η τιμή. Το δάπεδο laminate είναι κατασκευασμένο από φλοίδες ξύλου συμπιεσμένες  σε υψηλές θερμοκρασίες  και ακόμα και τα πολύ καλής ποιότητας laminate έχουν σημαντικά χαμηλότερο κόστος από το φυσικό ξύλο.

 Επίσης το κόστος τοποθέτησης του δαπέδου laminate είναι κατά μέσο όρο 50% χαμηλότερο από το αντίστοιχο του ξύλου.

Ένας δεύτερος σημαντικός παράγοντας είναι η αντοχή σε γδαρσίματα και φθορές. Εφόσον το δάπεδο laminate κατασκευάζεται από συμπιεσμένο ξύλο είναι πολύ πιο ανθεκτικό σε εκδορές, γδαρσίματα και υγρασία. Επίσης το δάπεδο laminate είναι πιο εύκολο στο καθάρισμα σε καθημερινή βάση.

Σε ότι αφορά την αισθητική, ένα καλό δάπεδο laminate προσομοιάζει πολύ το φυσικό ξύλο και κατασκευάζεται σε διάφορες αποχρώσεις και σχέδια που ταιριάζουν σε κλασσικούς αλλά και μοντέρνους χώρους για επαγγελματική ή οικιακή χρήση.

Σε επαγγελματικούς χώρους με μεγάλη κίνηση, καθώς επίσης σε σπίτια με παιδιά ή κατοικίδια είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα καλό δάπεδο laminate έτσι ώστε να εξασφαλίσετε την καλή εμφάνιση και μακροβιότητα του χώρου σας.

Τέλος σε χώρους που τους βλέπει ο ήλιος, το φυσικό ξύλο ξεθωριάζει ενώ αντίθετα το laminate διαθέτει προστασία UV.

Μεγάλη ποικιλία σε δάπεδα laminate υψηλών προδιαγραφών θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.plasteldeco.com/laminate/

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

—————

Πίσω