ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑΚΙΑ CARS ΤΗΣ DISNEY

2014-01-21 11:28

Η διακόσμηση τού παιδικού δωματίου είναι μια πολύ ιδιαίτερη υπόθεση καθώς, τις περισσότερες φορές, συμπίπτει με τον ερχομό ενός νέου μέλους στην οικογένεια. Όλος αυτός ο ενθουσιασμός και η χαρά τα οποία φέρνει ένα μωρό εκδηλώνεται μέσα από την επιθυμία μας να τού προσφέρουμε το ιδανικό παιδικό δωμάτιο. Θέλουμε να είναι ένας χώρος πρωτότυπος, ζεστός, άνετος και λειτουργικός, πλούσιος σε χρώματα και ερεθίσματα. Ένας χώρος παραμυθένιος ο οποίος να το ταξιδεύει και να εξάπτει την, ούτως ή άλλως, πλούσια παιδική φαντασία του· ίσως και να ικανοποιεί, καλύπτει και κάποια δικά μας μικρά βιώματα… Επιλέξτε τη σωστή διακόσμηση. Κάντε το ονειρεμένο!

 

Θυμηθείτε ότι μια όμορφη διακόσμηση για παιδικό δωμάτιο δε σημαίνει απαραίτητα πως στοιχίζει πάντοτε αρκετά. Αρχικά διακοσμήσετε κάποιον ελεύθερο τοίχο όμορφα. Κατά τη γνώμη μου προτιμήστε θεματική διακόσμηση. Μην τον φορτώσετε όμως με πολλά, δηλαδή να μην έχει πολλά χρωματιστά σχέδια! Οι πίνακες με τοπία και κάδρα ζωγράφων δεν είναι για το παιδικό δωμάτιο αλλά για το δικό σας!

Ένα παιδικό δωμάτιο μπορεί να αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όταν έχει ένα ιδιαίτερο θέμα, αγαπημένο για το παιδί σας.

Τώρα πια το παιδικό δωμάτιο δεν αρκει να είναι γαλάζιο ή ροζ, τωρα τα παιδιά εμπνέονται από το αγαπημένο τους σκηνικό, τους ήρωες που λατρέυουν, τα χομπυ τους, τις ομάδες που θαυμάζουν κ.α.

Yπάρχουν πολλές ιδέες για τα λεγόμενα θεματικά δωμάτια, σήμερα θα σας δώσουμε ιδέες για ένα δωμάτιο με θέμα τα αγαπημένα αυτοκινητάκια CARS της Disney

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα στη δημιουργία ένος θεματικού παιδικού δωματίου είναι οι τοίχοι. Εδώ έχετε αρκετές επιλογές: Μπορείτε να εφαρμόσετε στους τοίχους μια ταπετσαρία ή μια αυτοκόλλητη μπορντούρα, να εκτυπώσετε ένα ή περισσότερους καμβάδες με διάφορες εικόνες CARS ή ακόμα να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα τοίχου μεγάλου μεγέθους, ιδανικά για τοποθέτηση σε τοίχους και ντουλάπες.


Το επόμενο βήμα είναι η επιλογή των φωτιστικών, των μικροαντικειμένων π.χ. κρεμαστρούλες, παιχνιδόκουτα, υψομετρητές και φυσικά του χαλιού Τα έπιπλα είναι προτιμότερο να είναι όσο πιο απλές επιλογές μπορούμε, γιατί ένα θεματικό δωμάτιο είναι ήδη αρκετά «φορτωμένο»*.

Στις τελευταίες πινελιές η λεπτομέρεια θα κάνει τη διαφορά! Γιατί πρέπει με μεράκι να φροντίσεται και για τα πιο μικρά. Τα πόμολα στα συρτάρια, θα βρείτε και σε αυτή την περίπτωση πολλά σε χαρούμενα σχήματα που θα ταιριάζουν στο σκηνικό σας. Οι κουρτίνες επίσης και τα σεντόνια θα πρέπει να είναι στο ίδιο μοτίβο.Κάπως έτσι λοιπόν θα λειτουργήσετε σε όποια θεματική επιλογή και αν κάνετε μαζί με το παιδί σας. Υπάρχει όμως και μια έκπληξη που αργά η γρήγορα θα σας φανερωθεί... Τώρα πια όλο το παιδικό δωμάτιο είναι ένα παιχνίδι! Απολαύστε το λοιπόν!

 Τέλος, μπορείτε να συνδυάσετε την πρακτική με την αισθητική και αντί για άλλο φωτιστικό να επιλέξετε ανεμιστήρες οροφής με πτερύγια από εικόνες CARS που θα επιλέξετε εσείς.

 Μη γεμίζετε με πράγματα το παιδικό δωμάτιο και μη βαραίνετε το χώρο. Αφήστε ελεύθερο χώρο στο παιδί όσο μικρό κι αν είναι το δωμάτιο ώστε να μπορεί να παίζει και να περνά άνετα το χρόνο του στο δωμάτιο του. Να θέλει και να τού αρέσει να βρίσκεται στο δωμάτιο του!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΕ ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: LAMINATE, ΜΟΚΕΤΕΣ, ΧΑΛΙΑ, ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ, ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΕΣ, KAMBAΔΕΣ K.A.

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

https://www.plastelhome.gr

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

—————

Πίσω