Διακόσμηση με ρίγες στους τοίχους

2013-10-30 08:12

Οι ρίγες στον τοίχο είναι μία μοντέρνα χρωματική ιδέα που μπορεί όχι απλά να διακοσμήσει το χώρο σας αλλά και να δώσει την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου εάν χρησιμοποιηθούν σωστά. Οι τρόποι που μπορούμε να βάλουμε ρίγες στον τοίχο μας είναι πάρα πολλοί.

Οι κάθετες ρίγες δίνουν ύψος, επομένως σε ένα χαμηλοτάβανο χώρο θα τον έκαναν να δέιχνει πιο ψηλός. Αντίθετα, οι οριζόντιες ρίγες κάνουν το χώρο να φαίνεται μακρύτερος. Για παράδειγμα, εάν έχουμε ένα μακρόστενο χώρο θα μπορούσαμε να βάλουμε οριζόντιες ρίγες στους δύο απένατι, μικρότερους σε έκταση τοίχους κι έτσι ο χώρος θα φαίνεται πιο τετραγωνισμένος και δεν θα τονίζετε ότι είναι μακρόστενος. Ταιριάζουν σε όλους τους χώρους, ακόμα και στο μπάνιο αν θέλετε να του δώσετε μία αίσθηση ζωντάνιας.

Συνδυάστε το μοτίβο με τις ρίγες που χρησιμοποιήσατε στον τοίχο σας με κάποιο απ’ τα υφάσματα του χώρου, με τα μαξιλάρια, τις κουρτίνες ή τα ριχτάρια για πιο αρμονικό αποτέλεσμα. Έχετε τη δυνατότητα να βάλετε ταπετσαρία με ρίγες ή να βάψετε μόνοι σας τον τοίχο. Ο δεύτερος τρόπος είναι πιο οικονομικός και αρκετά εύκολος για να το κάνετε μόνοι σας. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να μετρήσετε στον τοίχο το πάχος που θέλετε να έχουν οι ρίγες, και με τη βοήθεια χαρτοταινίας να βάψετε τα σημεία αυτά.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λεπτές ρίγες, φαρδιές, ασύμμετρες, με δύο χρώματα ή και περισσότερα, κάθετες, οριζόντιες, σε ένα μέρος μόνο του τοίχου, στην οροφή! Παρακάτω σας δίνουμε μερικές ιδεές για να εφαρμόσετε την τεχνοτροπία με τις ρίγες όπως ταιριάζει στο δικό σας προσωπικό στυλ.

Μεγάλη ποικιλία σε φωτοταπετσαρίες για όλα τα γούστα  θα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα https://www.plastelhome.gr

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

 

—————

Πίσω