ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ : TA ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ

2011-11-14 16:10

Η μηχανή, πέρα από την αίσθηση ελευθερίας που δίνει στον οδηγό της, αποτελεί κι ένα ιδιαίτερα πρακτικό μέσο μετακίνησης στους δρόμους της πόλης. Στη χώρα μας όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει την μετακίνηση προς και από τη δουλειά του με μηχανή, μικρότερου ή μεγάλου κυβισμού, προκειμένου να αποφύγει τις ατέλειωτες ουρές αυτοκινήτων και το μεγάλο πλέον πρόβλημα παρκαρίσματος που παρατηρείται στα κεντρικά σημεία των πόλεων.

Ωστόσο η μηχανή, εκτός από ένα πρακτικό και, για πολλούς, απολαυστικό μέσο μετακίνησης, μπορεί να αποδειχθεί και ιδιαίτερα επικίνδυνη για όσους δεν την αντιμετωπίζουν με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.

Η σωστή και συνετή οδήγηση συνιστά φυσικά το σημαντικότερο παράγοντα ασφάλειας των μηχανόβιων γιατί σχετίζεται άμεσα με την πρόληψη ή έστω μείωση των ατυχημάτων και της σοβαρότητας τους. Προϋποθέτει καλά αντανακλαστικά, συνεχή ετοιμότητα και εγρήγορση, σεβασμό στους φωτεινούς σηματοδότες & τις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας, προσεκτικούς ελιγμούς, αποφυγή απότομων φρεναρισμάτων, χαμηλή ταχύτητα κίνησης ανάμεσα σε ουρές αυτοκινήτων και τήρηση ασφαλών αποστάσεων από τα μπροστινά οχήματα.

Εκείνο που παρατηρείται πολύ συχνά στους οδηγούς μηχανών είναι να διαθέτουν ένα σημαντικό ποσό από το βαλάντιο τους για την αγορά μηχανής της αρεσκείας τους και εν συνεχεία να αδιαφορούν ή να αναβάλλουν την σωστή συντήρηση της μηχανής τους και την αγορά του κατάλληλου εξοπλισμό για τους ιδίους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του περιοδικού Μότο Τρίτη, το μεγαλύτερο ποσοστό των αναβατών θεωρεί ακριβό τον εξοπλισμό προστασίας, το ένα τρίτο αγοράζει κράνος με κόστος λιγότερο από 150 ευρώ, δηλαδή μέτριας ποιότητας, το 85,5% προτιμά κράνος full face ή ανοιγόμενο, ενώ οι περισσότεροι οδηγούν χωρίς την προστασία jacket.

Επίσης, στα πλαίσια της ίδιας έρευνας, αναφέρεται ότι το κράνος πρέπει να ανανεώνεται κάθε τρία έως πέντε χρόνια, πάντα ανάλογα με το υλικό κατασκευής.

Ο απαραίτητος προστατευτικός εξοπλισμός για τον αναβάτη περιλαμβάνει σετ αδιάβροχα (μπουφάν, γάντια, ειδικό παντελόνι), κιτ επισκευής ελαστικών και λουκέτο ασφαλείας. Τέλος, το αγαπημένο αποθηκευτικό μέσο του Έλληνα μοτοσικλετιστή είναι το top case, ακολουθεί το tank bag, η συνηθισμένη τσάντα πλάτης, οι βαλίτσες και η κλασική μπανάνα, με αυτή τη σειρά.

Στο κατάστημα ΓΑΛΑΙΟΣ ΑΛΕΞ. ΑΕΒΕ θα βρείτε το μεγαλύτερο στοκ σε ανταλλακτικά μηχανών, γνήσια και stimulation, για όλα τα μοντέλα, στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς, και έως 20% έκπτωση σε όλα τα αξεσουάρ αναβάτη.ΓΑΛΑΙΟΣ ΑΛΕΞ. ΑΕΒΕ
Πειραιώς 117,
Τηλ. 3468826 & 3421729

Υποκατάστημα
Λ Βουλιαγμένης 84,
Ν. Κόσμος
Τηλ. 210-9022950 210-9022950

Επισκεφτείτε το site μας στην παρακάτω διεύθυνση:

www.galeosmoto.webnode.com

—————

Πίσω