Επαγγελματικό δάπεδο: Κάντε τη σωστή επιλογή χρώματος

2010-06-28 14:22

 

Το δάπεδο συνιστά ένα από τα βασικά στοιχεία διακόσμησης και παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία του κατάλληλου περιβάλλοντος για τον επαγγελματικό χώρο, είτε πρόκειται για ξενοδοχείο, πολυκατάστημα, σούπερ μάρκετ ή εστιατόριο. Στην πραγματικότητα, στην τόσο ανταγωνιστική εποχή που διανύουμε, οι πελάτες επιλέγουν κάποιο μέρος έναντι κάποιου άλλου απλά και μόνο λόγω της αισθητικής του κι όχι απαραίτητα εξαιτίας της ποιότητας του προϊόντος ή της υπηρεσίας που παρέχει- ειδικά για επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με την φιλοξενία.

Ακόμα και στο εργασιακό περιβάλλον του γραφείου, πρόσφατες έρευνες αποδεικνύουν ότι ο σωστός φωτισμός, τα χρώματα και η διαρρύθμιση των επίπλων επηρεάζουν σημαντικά την δημιουργικότητα και παραγωγικότητα των υπαλλήλων.

 Ωστόσο, για να προβάλλετε την σωστή επαγγελματική εικόνα- και να δημιουργήσετε καλύτερο εργασιακό περιβάλλον- αξίζει να επενδύσετε σε ένα ποιοτικό επαγγελματικό δάπεδο. Στις σύγχρονες ημέρες, υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών δαπέδου, πλαστικό δάπεδο ή μοκέτα, φυσικό ξύλο ή laminate, μάρμαρο ή κεραμικό πλακάκι σε διάφορους τύπους που ταιριάζουν σε κάθε προϋπολογισμό. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να δώσετε ιδιαίτερη έμφαση στην εσωτερική διακόσμηση και ειδικότερα στην επιλογή των χρωμάτων. Η γκάμα των χρωμάτων μπορεί να είναι περιορισμένη για ορισμένους τύπους δαπέδου όπως μάρμαρο και φυσικό ξύλο αλλά είναι ιδιαίτερα πλούσια σε άλλους όπως το πλαστικό δάπεδο και η μοκέτα.

Παλιά τα γραφεία ήταν διακοσμημένα σε μουντά, γκρίζα χρώματα για να εκπέμπουν σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Ωστόσο έχει πλέον επικρατήσει η αντίληψη ότι ένα μουντό περιβάλλον εργασίας συνήθως μειώνει την παραγωγικότητα των υπαλλήλων και σίγουρα δεν βοηθάει στην προσέλκυση πελατών αν πρόκειται για μαγαζί ή καφετέρια.

 Η επιλογή της σωστής απόχρωσης χρώματος παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο για το τελικό αποτέλεσμα. Ορισμένες από τις επικρατέστερες επιλογές είναι οι ακόλουθες:

 ΜΠΛΕ- το πιο δημοφιλές χρώμα. Σύμφωνα με έρευνες σε υπαλλήλους, το μπλε χρώμα έχει κατευναστική επίδραση στο μυαλό και δημιουργεί ένα χαλαρό και ευχάριστο περιβάλλον που συμβάλει στον περιορισμό του άγχους στον εργασιακό χώρο. Γι αυτό το λόγο και χρησιμοποιείται συχνά στα Spa. Οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις είναι αυτές που προσομοιάζουν στη θάλασσα ή τον ουρανό.

 

 ΠΡΑΣΙΝΟ- Το πράσινο χρώμα έχει επίσης ηρεμιστική και χαλαρωτική επίδραση στους ανθρώπους ειδικότερα όταν είναι σε αποχρώσεις που προσομοιάζουν σε στοιχεία της φύσης, όπως το πράσινο του χορταριού ή το πράσινο της Άνοιξης.

 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ- Πρόκειται για ένα χρώμα που μπορεί να έχει διαφορετικές επιδράσεις ανάλογα με την απόχρωση που θα χρησιμοποιηθεί. Ένα απαλό, γήινο πορτοκαλί μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον που βοηθάει τους ανθρώπους να χαλαρώσουν και να γίνουν πιο δημιουργικοί. Ωστόσο, σε περίπτωση που η απόχρωση είναι πολύ έντονη, μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στον κόσμο, αυξάνοντας τα επίπεδα της έντασης και προκαλώντας ακόμα και πονοκεφάλους. Είναι γνωστό ότι σε ορισμένα fast- food χρησιμοποιούν το πορτοκαλί προκειμένου να ωθούν τον κόσμο να τρώει γρήγορα και να φεύγει.

 

 ΚΟΚΚΙΝΟ- Το κόκκινο χρώμα συνιστά επίσης μια αρκετά δημοφιλή επιλογή χρώματος, καθώς είναι ιδιαίτερα διεγερτικό και αποστέλει ισχυρά σήματα στον εγκέφαλο. Γι αυτό ακριβώς το λόγο, πρέπει να χρησιμοποιείται αποσπασματικά, σε μικρούς χώρους σε συνδυασμό με το κίτρινο ή φούξια χρώμα.

ΡΟΖ- Πρόκειται για ένα χρώμα που είναι προτιμότερο να το αποφύγετε εκτός αν έχετε κατάστημα με βρεφικά είδη (και πάλι θα πρέπει να επιλέξετε την σωστή απόχρωση) καθώς θεωρείται ότι παραλύει το μυαλό.

 Γενικότερα, οι άνθρωποι αντιδρούν καλύτερα στα παστέλ χρώματα και τις απαλές γήινες αποχρώσεις. Ως εκ τούτου, ακόμα κι αν επιλέξετε ένα έντονο χρώμα όπως είναι το κόκκινο, φροντίστε ώστε η απόχρωση του να είναι «φυσική».

Μεγάλη ποικιλία επαγγελματικών πλαστικών δαπέδων για κάθε χρήση και σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων θα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα https://www.plastelhome.gr

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

—————

Πίσω