ΕΡΓΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΖΩΓΡΑΦΩΝ ΣΕ ΨΗΦΙΑΚΗ ΜΟΡΦΗ

2011-04-01 07:45

Για πολλούς ανθρώπους, η επαφή με ένα έργο τέχνης συνιστά μια στιγμιαία εμπειρία ζωής. Η τέχνη μιας εποχής συνήθως αντανακλά τις αξίες και τις προσδοκίες που κυριαρχούν εκείνη την περίοδο. Ως εκ τούτου η εξοικείωση με την τέχνη άλλων εποχών και κόσμων συνιστά ένα πολύτιμο σύνδεσμο με την αισθητική, τις ιδεολογίες, την ηθική, τη φιλοσοφία, τα πολιτικά και κοινωνικά ήθη και έθιμα εκείνης της περιόδου. Αυτή η γνώση, με τη σειρά της, μπορεί να εγείρει ερωτήματα για τις σύγχρονες ιδεολογίες και τα κοινωνικά έθιμα.

Στη πραγματικότητα τα περισσότερα έργα τέχνης δεν δημιουργήθηκαν με στόχο την αισθητική απόλαυση αλλά την έκφραση του δημιουργού τους και τη μεταφορά των προβληματισμών του. Ως εκ τούτου η ουσία της τέχνης δεν είναι  να διακοσμήσει τους χώρους στους οποίους βρίσκεται αλλά να προσφέρει μια δίοδο για πνευματική επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων κι εποχών.

Η ιστορία της τέχνης χωρίζεται στις ακόλουθες χρονικές περιόδου:

13oς-  15ος αιώνας : Γοτθική και Μεσαιωνική Περίοδος

16ος αιώνας: Περίοδος της Αναγέννησης

17ος αιώνας: Περίοδος Μπαρόκ και Ροκοκό

18ος αιώνας: Περίοδος του Ρομαντισμού και Νεοκλασικισμού

19ος αιώνας: Περίοδος του Ιμπρεσιονισμού

Τέλη 19ου αιώνα: Περίοδος Μετα-Ιμπρεσιονισμού

20ος- 21ος αιώνας:  Μοντέρνα Περίοδος

Στο σύνδεσμο http://www.photopaint.webnode.com/photo-gallery/paintings θα βρείτε μια πλούσια συλλογή από όλες τις παραπάνω περιόδους η οποία διαρκώς εμπλουτίζεται. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα τέτοιο πίνακα, χωρίς φυσικά να ξοδέψετε μια περιουσία, μπορείτε να ζητήσετε την εκτύπωση τους σε καμβά στις διαστάσεις που θέλετε. Οι τιμές είναι προσιτές και το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.

 

—————

Πίσω