Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑΣ ΤΟΙΧΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

2014-12-16 09:04

H εξέλιξη της ταπετσαρίας με τη πάροδο των χρόνων είναι εντυπωσίακη. Η γκάμα των σχεδίων, χρωμάτων και εικόνων από τις οποίες καλείται να επιλέξει ο ενδιαφερόμενος είναι εντυπωσιακή. Υπάρχουν ταπετσρίες για όλους τους χώρους του σπιτιού: το σαλόνι, την τραπεζαρία, το τζάκι, το υπνοδωμάτιο, το παιδικό δωμάτιο, ακόμα και το μπάνιο και την κουζίνα. Επίσης υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε ταπετσαρίες για όλα τα γούστα: κλασσικές, μοντέρνες, ρετρό, pop art, φωτοταπετσαρίες κ.α.

Ακόμα και στη διακόσμηση επαγγελματικών χώρων, γραφείων και καταστημάτων, η τοποθέτηση ταπετσαρίας τείνει να γίνει μια ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή καθώς αναδεικνύει σημαντικά και προσδίδει χαρακτήρα στην αισθητική του χώρου, καθιστώντας τον ιδιαίτερα προσφιλή και ευχάριστο σε όσους τον επισκέπονται.

 

Μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό κενό η χρήση ταπετσαρίας επέστρεψε με πολλές διαφορετικές επιλογές. Η δυναμική επιστροφή της,  δημιούργησε νέες δυνατότητες στην διακόσμηση εσωτερικών χώρων.

 

  • Σε αντίθεση με τη μόδα που κυριαρχούσε ως τη δεκαετία του ’80, οι ταπετσαρίες δεν χρειάζεται να τοποθετούνται σε όλους τους τοίχους. Επιλέξτε το σημείο που θέλετε να τονίσετε περισσότερο στον χώρο σας, όπως για παράδειγμα ένα τζάκι, και ντύστε το με ταπετσαρία.


Η ταπετσαρία αναδεικνύει το τζάκι

  • Επίσης, μπορείτε να ντύσετε με ταπετσαρία διακοσμητικά αντικείμενα όπως ένα αμπαζούρ, έναν παλιό μπουφέ ή την ντουλάπα σας  και με αυτόν τον τρόπο να ανανεώσετε τη διακόσμηση του χώρου σας αλλά και να καλύψετε τυχόν φθορές των επίπλων σας.


Βιβλιοθήκη με εσωτερική επένδυση από ταπετσαρία

Υπάρχει πληθώρα επιλογών στο στυλ της ταπετσαρίας που θα επιλέξετε.Οι άπειρες διακοσμητικές δυνατότητες που προσφέρουν και χάρη στα ποικίλα υλικά (χάρτινες, βινυλικές (δερματίνης κλπ), υφασμάτινες, γυάλινες, από φυσικά υλικά (bamboo, sisal κλπ), καμβάς, μεταλλικές, πετρώματα) δίνουν χρήσιμες λύσεις στον χώρο σας. Μια ανάγλυφη ταπετσαρία, για παράδειγμα, μπορεί να καλύψει τέλεια έναν τοίχο που δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Πολύ πρακτικό είναι και το ότι οι περισσότερες ταπετσαρίες καθαρίζονται πολύ εύκολα, αφού μπορούν απλά να πλυθούν με ένα βρεγμένο πανί ( αν  πλένεται η ταπετσαρία σας φαίνεται  από την ένδειξη με τα κυματάκια στο οπισθόφυλλο). Πριν την τοποθέτηση ταπετσαρίας, καλό είναι να  έχετε στο μυαλό σας πως αν θέλετε να πετύχετε το καλύτερο επιθυμητό  αποτέλεσμα θα πρέπει οι τοίχοι σας να είναι καθαροί και λείοι και η τοποθέτηση να γίνει απ το έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο.

Μεγάλη ποικιλία σε ταπετσαρίες για όλους τους χώρους αλλά και τα γούστα θα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.plastelhome.gr/tapetsaries-aytokollita/

—————

Πίσω