Τα ράφια είναι σίγουρα πολύ πιο πρακτικά και ανάλαφρα από μια βιβλιοθήκη, όμως, όλοι ξέρουμε πως σε όλα τα εφηβικά δωμάτια μια βιβλιοθήκη κρίνεται απαραίτητη. Για να ελαφρύνετε λιγάκι το ύφος της, τοποθετήστε στα ράφια της αποθηκευτικά πλαστικά κουτιά ή καλάθια. Μεγαλώνοντας το παιδί μπορεί σιγά σιγά να τα αφαιρεί και να εκμεταλλεύεται το χώρο για βιβλία.
Αν το κρεβάτι σας φαίνεται ιδιαίτερα παιδικό, αντικαταστήστε το με ένα απλό υπόστρωμα και αν ο χώρο σας το επιτρέπει, κολλήστε το παράλληλα στον τοίχο για να δώσετε όψη καναπέ με μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια. Προτιμήστε ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο στο κάτω μέρος, ώστε εύκολα και γρήγορα να αποθηκεύετε και να βγάζετε τα μαξιλάρια.
Αντίστοιχα, αν το κρεβάτι μπορεί να μπει κάθετα στον τοίχο, επιλέξτε να βάψετε τον τοίχο αυτό με μπογιά πίνακα, δίνοντας την ευκαιρία στον παιδί σας να σχεδιάζει μόνος του το κρεβάτι του, ανάλογα με τη διάθεση του.
Οι κουρτίνες, τα χαλιά και τα μεγάλα διακοσμητικά μαξιλάρια παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην όψη ενός δωματίου. Αφού αποφασίσετε τα χρώματα στους τοίχους, συνεχίστε επιλέγοντας τα παραπάνω με σκοπό να συμπληρώσουν τις επιλογές σας και αντίστοιχα να ηρεμούν ή να δίνουν ένταση στο χώρο. Το ύφασμα μας δίνει πάντα τη δυνατότητα να φέρουμε την ισορροπία σε ένα χώρο που μπορεί να θεωρήσουμε ότι το έχουμε παρακάνει.
Τα κειμήλια από τα παιδικά χρόνια θα πρέπει να σίγουρα να μαζευτούν και να αποθηκευτούν. Ο ρόλος τους στο δωμάτιο έχει τελειώσει αλλά μπορείτε ακόμα να τα κρατήσετε στον ίδιο χώρο, τακτοποιημένα σε ειδικό κουτί μέσα στην ντουλάπα ή κάτω από το κρεβάτι.