ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΕΒΑΤΟΚΑΜΑΡΑΣ

2011-01-22 10:00

 

Για ένα ζευγάρι ο χώρος της κρεβατοκάμαρας και η διακόσμηση της αποτελεί βασική προτεραιότητα, καθώς στην κρεβατοκάμαρα το ζευγάρι μοιράζεται τις ιδιωτικές του στιγμές.

Εξαιτίας των έντονων ρυθμών ζωής και του γενικότερου άγχους της καθημερινότητας, ο χρόνος που απομένει στα ζευγάρια είναι λίγος. Γι αυτό ο χώρος της κρεβατοκάμαρας πρέπει να χαλαρώνει και να προσφέρει ζεστασιά και γαλήνη στο ζευγάρι.

Σημαντική είναι η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας. Είναι καλό τα χρώματα των τοίχων και των επίπλων, να είναι ζεστά, γήινα, ουδέτερα και όσο πιο απαλά γίνεται. Τα έντονα χρώματα κουράζουν τα μάτια και δεν βοηθούν στη χαλάρωση του ζευγαριού.
Για τα πατώματα τα πιο διαδεδομένα υλικά είναι το ξύλο και η μοκέτα γιατί προσφέρουν αίσθηση ζεστασιάς και θαλπωρής. Επιπλέον το πρωί το ζευγάρι θα σηκώνεται και δεν θα περπατάει σε παγωμένο πάτωμα.

Παρά το γεγονός ότι στην κρεβατοκάμαρα υπάρχουν πολλά πεταμένα ρούχα και αντικείμενα, είναι καλό να υπάρχουν αποθηκευτικοί χώροι, ώστε να επικρατεί μία τάξη. Μία καλή πρόταση είναι μία ευρύχωρη ντουλάπα ή κάποιο μικρότερο έπιπλο, για παράδειγμα κάποιο μπουντουάρ.

Οι κουρτίνες είναι καλό να μην είναι σκουρόχρωμες. Μία ιδέα είναι να τοποθετηθούν δύο ανοιχτόχρωμες κουρτίνες σε συμβατά χρώματα. Έτσι δεν θα μπαίνει το φως της ημέρας αλλά και θα φαίνεται ο χώρος μεγαλύτερος.  Επίσης για να φαίνεται μεγαλύτερος ο χώρος, καλό είναι να υπάρχουν καθρέφτες στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.

Τα κλινοσκεπάσματα και οι κουρτίνες πρέπει να είναι στις ίδιες αποχρώσεις αλλά και από το ίδιο υλικό. Μία πρόταση για τη διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας, είναι το ζευγάρι να βάλει στους τοίχους κορνίζες με φωτογραφίες, κάποιο πίνακα ζωγραφικής ή ακόμα μια ωραία ταπετσαρία τοίχου στο τοίχο που βρίσκεται στη πλάτη του κρεβατιού. Η ταπετσαρία τοίχου αποτελεί πλέον τη πιο σύγχρονη πρόταση διακόσμησης για όλους τους χώρους του σπιτιού και φυσικά για το χώρο της κρεβατοκάμαρα που συνιστά τον απόλυτα προσωπικό σας χώρο. Οι επιλογές είναι σχεδόν απεριόριστες. Σίγουρα θα ενθουσιαστείτε με την ποικιλία σχεδίων, μοτίβων και χρωμάτων καθώς και την εκπληκτική ποιότητα εκτύπωσης. Έχετε επίσης τη δυνατότητα να εκτυπώσετε σε ταπετσαρία τοίχου και κάποια εικόνα που θα επιλέξετε εσείς είτε πρόκειται για αγαπημένη σας φωτογραφία, είτε για πίνακα ζωγραφικής κ.α.

 

Τέλος το ζευγάρι πρέπει να δώσει έμφαση στο φωτισμό της κρεβατοκάμαρας γιατί βοηθάει πολύ στη χαλάρωσή τους. Προτείνονται οι κλασσικοί φωτισμοί οροφής στο κέντρο του δωματίου. Επίσης μία έξυπνη ιδέα είναι τα αμπαζούρ και τα φωτιστικά δαπέδου, που προσφέρουν ρομαντική διάθεση και ατμόσφαιρα. Τα μικρά σποτάκια μπορούν να αναδείξουν κάποιον πίνακα ή κάποιο όμορφο αντικείμενο στην κρεβατοκάμαρα.

Στο κατάστημα PLASTELDECO ( http://www.plasteldeco.com) θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε μοκέτες κρεβατοκάμαρας για όλα τα γούστα, σεντόνια σε εκπληκτικές τιμές και φυσικά απίστευτή ποικιλία σε ταπετσαρίες τοίχου.

PLASTELDECO

Αγίου Δημητρίου 4Α

Πλατεία Ψυρρή

Τηλ. 210-3218360

Email: info@plasteldeco.com

 

—————

Πίσω