ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΤΕ ΤΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ

2015-01-11 10:38

Τα παιδιά μεγαλώνοντας αλλάζουν τα γούστα τους αλλά αλλάζουν και οι ανάγκες τους. Προκειμένου να διαθέσουμε ένα αρκετά μεγάλο ποσό για την αλλαγή της διακόσμησης, μπορούμε με μερικές απλές κινήσεις να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα, οικονομικά και γρήγορα.

Μετατρέψτε το παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό

Μια αλλαγή στα χρώματα είναι τόσο ουσιαστική που πραγματικά θα αλλάξει όλη την όψη του δωματίου. Ακόμα και η επίπλωση που μπορείτε να διατηρήσετε, θα φαίνεται εντελώς διαφορετική αλλάζοντας το φόντο που την περιβάλει.

Για μεγαλύτερο ενθουσιασμό από την πλευρά των παιδιών, κάντε πρώτα μια συζήτηση μαζί τους για να μάθετε αυτά τι χρώματα προτιμούν. Το πλέον σίγουρο είναι πως μπορείτε να τους κάνετε το χατίρι, συνδυάζοντας ακόμα ένα ή δύο δικής σας επιλογής, αν θεωρήσετε πως οι επιλογές τους είναι εκκεντρικές για τα γούστα σας.

Η συμμετοχή του κάθε παιδιού στη δημιουργία του προσωπικού του χώρου τα γεμίζει εκτός από να τα ενθουσιάζει, ενώ μετά την ολοκλήρωση του, τα κάνει να αισθάνονται περισσότερη άνεση και οικειότητα μέσα στο χώρο αυτό.

Με το να βάψετε τον ένα τοίχο με χρώμα για πίνακα, θα έχετε δημιουργήσει ένα πολύ ξεχωριστό χώρο, δίνοντας στο παιδί σας τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιήσει χωρίς άγχος για να σχεδιάσει ότι επιθυμεί. Μην ξεχνάτε πως τα χρώματα αυτά δεν είναι διαθέσιμα μόνο σε μαύρο ή πράσινο, αλλά σε ότι χρώμα θέλουμε.

Τοποθετήστε μια ταπετσαρία με σχέδιο δικής του επιλογής που να ταιριάζει πλέον στα γούστα της ηλικίας του και δίνει το ιδιαίτερο δικό τους ύφος στο χώρο.

Μεγάλη δυνατότητα ώστε να διακοσμήσει τον τοίχο του όπως θέλει, μας δίνουν και οι πίνακες με φελλό. Για πολύ πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, επενδύστε ένα τοίχο με φύλλα φελλού που θα βρείτε εύκολα στο εμπόριο και σε ιδιαίτερα οικονομική τιμή.

Τοποθετήστε ράφια αντί για κομοδίνα και αφήστε τα να τα διακοσμήσουν μόνοι τους με ότι θέλουν τα ίδια. Ανάλογα κινηθείτε και στο υπόλοιπο δωμάτιο. Μεγαλώνοντας, οι υποχρεώσεις στο σχολείο μεγαλώνουν και αυτές οπότε τα ράφια είναι πάντα απαραίτητα σε ένα εφηβικό δωμάτιο.

Μετατρέψτε το παιδικό δωμάτιο σε εφηβικό

Τα ράφια είναι σίγουρα πολύ πιο πρακτικά και ανάλαφρα από μια βιβλιοθήκη, όμως, όλοι ξέρουμε πως σε όλα τα εφηβικά δωμάτια μια βιβλιοθήκη κρίνεται απαραίτητη. Για να ελαφρύνετε λιγάκι το ύφος της, τοποθετήστε στα ράφια της αποθηκευτικά πλαστικά κουτιά ή καλάθια. Μεγαλώνοντας το παιδί μπορεί σιγά σιγά να τα αφαιρεί και να εκμεταλλεύεται το χώρο για βιβλία.

Αν το κρεβάτι σας φαίνεται ιδιαίτερα παιδικό, αντικαταστήστε το με ένα απλό υπόστρωμα και αν ο χώρο σας το επιτρέπει, κολλήστε το παράλληλα στον τοίχο για να δώσετε όψη καναπέ με μερικά διακοσμητικά μαξιλάρια. Προτιμήστε ένα κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο στο κάτω μέρος, ώστε εύκολα και γρήγορα να αποθηκεύετε και να βγάζετε τα μαξιλάρια.

Αντίστοιχα, αν το κρεβάτι μπορεί να μπει κάθετα στον τοίχο, επιλέξτε να βάψετε τον τοίχο αυτό με μπογιά πίνακα, δίνοντας την ευκαιρία στον παιδί σας να σχεδιάζει μόνος του το κρεβάτι του, ανάλογα με τη διάθεση του.

Οι κουρτίνες, τα χαλιά και τα μεγάλα διακοσμητικά μαξιλάρια παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην όψη ενός δωματίου. Αφού αποφασίσετε τα χρώματα στους τοίχους, συνεχίστε επιλέγοντας τα παραπάνω με σκοπό να συμπληρώσουν τις επιλογές σας και αντίστοιχα να ηρεμούν ή να δίνουν ένταση στο χώρο. Το ύφασμα μας δίνει πάντα τη δυνατότητα να φέρουμε την ισορροπία σε ένα χώρο που μπορεί να θεωρήσουμε ότι το έχουμε παρακάνει.

Τα κειμήλια από τα παιδικά χρόνια θα πρέπει να σίγουρα να μαζευτούν και να αποθηκευτούν. Ο ρόλος τους στο δωμάτιο έχει τελειώσει αλλά μπορείτε ακόμα να τα κρατήσετε στον ίδιο χώρο, τακτοποιημένα σε ειδικό κουτί μέσα στην ντουλάπα ή κάτω από το κρεβάτι.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΕ ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: LAMINATE, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΜΟΚΕΤΕΣ & ΧΑΛΙΑ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ, ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ & ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΤΟΙΧΟΥ, ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΕΣ, KAMBAΔΕΣ K.A.

 

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

 

https://www.plastelhome.gr

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

—————

Πίσω