ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝΕΣ

2014-04-11 10:32

Μεστή απλότητα, λειτουργικότητα, σύγχρονο εμπνευσμένο design, καινοτόμα, φιλικά υλικά είναι η συνταγή για υψηλής ποιότητας ξενοδοχειακούς χώρους. Ο σχεδιασμός χώρων φιλοξενίας (ξενοδοχεία, ξενώνες, μοτέλ, συγκροτήματα με τους απαραίτητους κοινόχρηστους χώρους) στοχεύει στη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος κατάλληλου για επισκέπτες που αναζητούν διαμονή επί πληρωμή μετά από ταξίδια επαγγελματικά, τουριστικά, εκπαιδευτικά ή μετά από εργασία σκληρή ή όχι, μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικία τους. Οι άνθρωποι αυτοί αισθάνονται μεγάλη ανάγκη να βρεθούν σε ένα χώρο που θα προσφέρει οικειότητα και διάθεση για χαλάρωση. Αναζητούν αισθητικό και λειτουργικό σχεδιασμό στους χώρους φιλοξενίας που θα κινηθούν και ικανοποιούνται όταν βρίσκουν δυνατότητες να αισθάνονται σαν στο σπίτι του.

 

Το Semiramis στην Κηφισιά επιμελήθηκε ο Karim RashidΣήμερα με το σχεδιασμό των ξενοδοχειακών χώρων ασχολούνται μεγάλα ονόματα από το χώρο των αρχιτεκτόνων, των διακοσμητών των σχεδιαστών, των κατασκευαστών, των προμηθευτών για να επιτευχθεί ένα επιτυχημένο, ελκυστικό αποτέλεσμα.

 

 

 

 

 

 

Το Elysium στην Αθήνα με design από τον Philippe Stark

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lobby του Le Colbert στη Madagascar,Antananarivo Λειτουργικά πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα στην οργάνωση των χώρων ενός ξενοδοχείου, ξενώνα, μοτέλ, ξενώνα νεότητας. Για παράδειγμα οι κοινόχρηστοι πολύβουοι χώροι πρέπει να βρίσκονται μακριά από τους χώρους ύπνου, χαλάρωσης που απαιτούν ησυχία. Επίσης οι βοηθητικοί χώροι δεν πρέπει να βρίσκονται σε εμφανή θέση όπως οι χώροι υποδοχής.

 

 

 

 

 

 

 

Δωμάτιο στο Hard Rock Hotel Las VegasΑισθητικά για το ύφος διακόσμησης των χώρων ενός ξενοδοχείου λαμβάνεται υπόψη το είδος των πελατών, στο οποίο απευθύνεται.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το ξενοδοχείο Ανέμη  στη Φολέγανδρο σε ύφος μίνιμαλΤο ύφος μπορεί να κινείται ανάμεσα διεθνές, αστικό, κλασικό, ροκ, μίνιμαλ, boutique, art, business, παραδοσιακό, έθνικ, θεματικό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Twilight: θεματικό δωμάτιο ξενοδοχείου

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύγχρονος σχεδιασμός δωματίου σε ξενοδοχείοΔωμάτιο σε Art Hotel

Σουίτα με θέμα το γορίλα στο Hard Rock Hotel Las Vegas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Χώρος υποδοχής στο ξενοδοχείο του Armani στο Dubai Η πιο πρόσφατη πρόταση είναι τα fashion ξενοδοχεία των μεγάλων σχεδιαστών μόδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε μπαλινέζικο και λιβανέζικο έθνικ στυλ το ξενοδοχείο Axel στην ΚοπενχάγηΜερικές φορές τα κτίρια που προορίζονται για ξενοδοχεία οδηγούν στην επιλογή του στυλ διακόσμησης. Σήμερα εκτός από τις νέες κατασκευές για αυτή τη χρήση, γίνεται ανακαίνιση παλαιότερων ξενοδοχείων ή επανάχρηση χώρων με διαφορετικές προηγούμενες χρήσεις, πολυκατοικίες, παλάτια, κάστρα.

 

 

 

 

 

 

 

Διαστημικό θεματικό δωμάτιο στο Ramada Resort στο Phucket Πάντως σε όλες τις περιπτώσεις οι σχεδιαστές βάζουν την προσωπική τους πινελιά, που είναι επηρεασμένη από τα βιώματα τους και την πολιτισμική τους ταυτότητα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ατμόσφαιρα χαλάρωσης και ηρεμίας στο Straf στο ΜιλάνοΌμως στη φάση του σχεδιασμού δεν πρέπει να αγνοείται ο πελάτης – ταξιδιώτης, που επιδιώκει να βρει κατάλυμα 'σαν στο σπίτι του' σε όλα τα μέρη της γης. Αποζητά ηρεμία και χαλάρωση από τα θορυβώδη αστικά περιβάλλοντα που μπορεί να βρίσκεται με ορθολογικό, λιτά εξεζητημένο σχεδιασμό και εργονομικό, τεχνολογικά άρτιο εξοπλισμό. Ο σχεδιαστής δεν πρέπει να λησμονεί ότι ο πελάτης είναι αυτός που 'γυρίζει' το κλειδί στην κλειδαριά.

 

 

 

 

 

 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΕ ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ: LAMINATE, ΜΟΚΕΤΕΣ, ΧΑΛΙΑ, ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ, ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ & ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΤΟΙΧΟΥ, ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΕΣ, ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ, KAMBAΔΕΣ K.A.

 

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

 

https://www.plastelhome.gr

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

—————

Πίσω