ΜΟΚΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ

2013-01-17 17:27

Η διακόσμηση του παιδικού δωματίου είναι μια πολύ ιδιαίτερη υπόθεση καθώς, τις περισσότερες φορές, συμπίπτει με τον ερχομό ενός νέου μέλους στην οικογένεια. Όλος αυτός ο ενθουσιασμός και η χαρά που φέρνει ένα μωρό εκδηλώνεται μέσα από την επιθυμία μας να του προσφέρουμε το ιδανικό παιδικό δωμάτιο. Θέλουμε να είναι ένας χώρος πρωτότυπος, ζεστός, άνετος και λειτουργικός, πλούσιος σε χρώματα και ερεθίσματα . Ένας χώρος παραμυθένιος που να το ταξιδεύει και να εξάπτει την, ούτως ή άλλως, πλούσια παιδική φαντασία.

Οι αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρουμε είναι πολλές. Τι χρώμα θα είναι οι τοίχοι, τι θα στρώσουμε στο πάτωμα, τι σχέδιο θα έχει το φωτιστικό, τι χρώμα θα είναι η κουρτίνα, τι έπιπλα θα χρειαστούμε και πως θα τα τοποθετήσουμε στο χώρο.

Οπλιστείτε με υπομονή και ξεκινήστε…


Παιδικό χαλί ή μοκέτα για το δάπεδο..Θα χρειαστεί να πάρετε μια απόφαση για την επένδυση του πατώματος. Θα προτιμήσετε παιδική μοκέτα ή θα βάλετε κάποιο χαλί με παιδικό σχέδιο.
Στην αγορά θα βρείτε παιδικές μοκέτες σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων. Μονόχρωμες ή με παιδικά σχέδια, πιτσιλωτές ή  ριγωτές, μπουκλέ ή βελουτέ, ανάγλυφες ή λείες, με λεπτό ή παχύ πέλος, υποαλεργικές, αλέκιαστες, οικονομικές ή λιγότερο οικονομικές. Σε κάθε περίπτωση οι προσφερόμενες επιλογές είναι πολλές και σίγουρα σας δίνουν την πολυτέλεια της καταλληλότερης για εσάς και τον χώρο σας επιλογής.
Το σίγουρο είναι ότι η μοκέτα ζεσταίνει πολύ το χώρο του δωματίου και επιτρέπει στο παιδί να κυκλοφορεί ξυπόλητο σε όλο το δωμάτιο χωρίς να φοβάστε μη κρυώσει.
Τα παιδικά χαλιά, από  την άλλη πλευρά, προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία παιδικών παραστάσεων και απεικονίζουν συνήθως γνωστούς στα παιδιά ήρωες του Disney ή των παραμυθιών. Αναβαθμίζουν την αισθητική του χώρου, είναι όμως ακριβότερα από τις μοκέτες.

Φροντίστε για τον σωστό φωτισμό…

Το παιδικό δωμάτιο πρέπει να είναι φωτεινό γιατί, ως γνωστό, το φως φτιάχνει τη διάθεση και μας γεμίζει ενέργεια. Για το λόγο αυτό η κουρτίνα που θα επιλέξετε στο παράθυρο του παιδικού δωματίου δεν θα πρέπει να είναι σε σκούρο, έντονο χρώμα για να μη σκοτεινιάζει το χώρο. Προτιμήστε μια μονόχρωμη κουρτίνα από λεπτό ύφασμα σε χαρούμενα χρώματα ή μια κουρτίνα με διακριτικά παιδικά σχέδια ή ακόμα τις περίφημες ρολο-κουρτίνες, οι οποίες είναι πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό και βγαίνουν σε ποικιλία χρωμάτων και παιδικών σχεδίων. Είναι επίσης ιδιαίτερα πρακτικές και εύχρηστες.

Σε ότι αφορά τον φωτισμό του δωματίου, θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σχεδίων για παιδικά φωτιστικά ανάλογα με το φύλλο του παιδιού και φυσικά τις προτιμήσεις σας. Αυτοκινητάκια, αεροπλάνα, αερόστατα, μπάλες, νεράιδες, πριγκίπισσες, πολύχρωμοι γλόμποι είναι μόνο μερικά από τα σχέδια παιδικών φωτιστικών που διατίθενται στην αγορά. Προσέξτε όμως η λάμπα που θα βάλετε στο φωτιστικό του δωματίου να μην εκπέμπει λευκό, ψυχρό φως και να είναι, κατά προτίμηση, ηλεκτρονική για να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής.

Επιλέξτε λειτουργικά έπιπλα..

Σίγουρα θα χρειαστείτε μια κούνια και μια αλλαξιέρα- έπιπλο με πολλά συρτάρια. Οι επιλογές είναι πολλές και σίγουρα θα βρείτε κάτι που να ταιριάζει στο γούστο και στον χώρο σας. Μη φορτώσετε το παιδικό δωμάτιο με πολλά έπιπλα, το μικρό σας θα χρειαστεί χώρο για να κυλιστεί, να μπουσουλήσει και να απλώσει τα παιχνίδια του.
Αν, ωστόσο, έχετε την πολυτέλεια του χώρου, μπορείτε να βάλετε κι ένα μικρό καναπέ-κρεβάτι ντυμένο με ύφασμα χαρούμενου χρώματος και να το γεμίσετε με πολύχρωμες μαξιλάρες και χνουδωτά ζωάκια. Προσθέτει στην αισθητική του δωματίου κι εξυπηρετεί για τις νύχτες που θα χρειαστεί να  κοιμηθείτε κοντά του (μη γελιέστε θα είναι πολλές…)


Αυτά τα λίγα για αρχή … ξεκινήστε και σίγουρα στη πορεία θα σας έρθουν κι άλλες πολλές και πρωτότυπες ιδέες. Καλή επιτυχία στο νέο σας εγχείρημα.

ΠΛΑΣΤΕΛ Γ. ΣΙΛΙΓΑΡΔΟΣ
Ταπετσαρίες, Μοκέτες, Laminate & Stickers
Αγ. Δημητρίου 4,
Ψυρρή, όπισθεν οδού Αθηνάς
Τηλ.
Fax. 210-3214193
 

https://www.plastelhome.gr

 

 

—————

Πίσω