ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΖΛ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ DISNEY: ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ

2011-10-16 09:51

 

Τα παιδικά παζλ συνιστούν μια δημιουργική απασχόληση για τα παιδιά όλων των ηλικιών, από 3 έως και 18 ετών. Βοηθούν τα παιδιά να βελτιώσουν την αντίληψη τους, να αναπτύξουν οργανωτική σκέψη, πειθαρχία και υπομονή. Η συναρμολόγηση ενός παζλ μπορεί να αποτελέσει ατομική ή ομαδική δραστηριότητα.

Τα παιδικά πάζλ συνιστούν επίσης μια εκπληκτική ιδέα διακόσμησης του παιδικού δωματίου με παραστάσεις αγαπημένων ηρώων των παιδιών όπως είναι οι ήρωες της Disney (Μίκυ, Ντόλαντ, Πλούτο, Χιονάτη, Πριγκίπισσες, Νεράιδες, Cars κ.α.) καθώς κι οι τηλεοπτικοί ήρωες.

H ιστορία των παζλ ξεκινάει το 1760, όταν οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές χαρτών, κολλούσαν τους χάρτες σε ξύλο και τους έκοβαν σε μικρά κομμάτια. Ο ''αποσυναρμολογημένος'' χάρτης είναι ένα επιτυχημένο εκπαιδευτικό παιχνίδι από τότε. Τον 18ο αιώνα οι εφευρέτες των παζλ θα εκπλήσσονταν αν έβλεπαν την μεταμόρφωση των τελευταίων 230 ετών.

 Τα παιδικά παζλ προσφέρουν διασκέδαση , απεικονίζοντας διάφορα θέματα όπως ζώα, παραμύθια, ήρωες της Disney. Αλλά η μεγαλύτερη έκπληξη για τους πρώτους κατασκευαστές των παζλ είναι η ενασχόληση των ενηλίκων με τα παζλ τον τελευταίο αιώνα.

Τα επόμενα χρόνια έφεραν δύο σημαντικές εφευρέσεις. Πρώτα οι Parker Brothers, εισήγαγε κομμάτια παζλ που ήταν σχηματικά (όχι μόνο τετράγωνα). Τα σχηματικά κομμάτια έκαναν πιο εύκολη τη συναρμολόγηση ενός παζλ.Ναι μεν μειώθηκε η δυσκολία συναρμολόγησης ενός παζλ, όμως αυτό αντισταθμίστηκε από τη γοητεία των κομματιών, που είχαν το σχήμα σκύλων, πουλιών και άλλων αναγνωρίσιμων αντικειμένων. Δεύτερον υιοθετήθηκε το κλείδωμα των κομματιών μεταξύ τους, έτσι ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος απώλειάς τους. Η επιτυχία αυτού του είδους των παζλ ήταν τόσο μεγάλη , που οι Parker Brothers τους αφιέρωσαν ολόκληρη τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου τους στα παζλ καταργώντας την παραγωγή άλλων παιχνιδιών.

Με την εκδήλωση της ύφεσης το 1929 ,αυξήθηκαν περαιτέρω οι πωλήσεις των παζλ, σημειώνοντας 10 εκατομμύρια παζλ ανά βδομάδα. Τα παζλ φάνηκε να αγγίζουν μία χορδή, προσφέροντας μία απόδραση απο την ταραγμένη εποχή, όπως επίσης την ευκαιρία επιτυχίας κατά κάποιον τρόπο. Η ολοκλήρωση ενός παζλ έδινε μια αίσθηση επιτυχίας σε μια περίοδο, που η ανεργία σκαρφάλωνε στο 25%.

Μία σημαντική εξέλιξη ήταν η εισαγωγή της εκτύπωσης πάνω σε χαρτόνι. Η μαζική παραγωγή και το φθηνό χαρτόνι επέτρεψε τους κατασκευαστές να μειώσουν σημαντικά τις τιμές των παζλ.

Μεγάλη ποικιλία σε παιδικά παζλ Disney κι όχι μόνο θα βρείτε στην ιστοσελίδα

 

Αγοράστε ηλεκτρονικά μια όμορφη παιδική παράσταση σε παζλ και δώστε το εύνασμα στα παιδιά να δημιουργήσουν ένα όμορφο κάδρο για το δωμάτιο τους φτιαγμένο με τα…. χεράκια τους.

 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΖΛ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ.

 

 

 

 

—————

Πίσω