ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ DISNEY

2011-12-10 17:44

Πιθανόν να μην τις θεωρείτε το πρωταρχικό στοιχείο διακόσμησης του παιδικού δωματίου ωστόσο οι κουρτίνες, εκτός από τη λειτουργικότητα τους, συνιστούν το στοιχείο που προσδίδει ιδιαίτερη ατμόσφαιρα και στυλ μέσα στο χώρο. Στο παιδικό δωμάτιο οι επιλογές σε σχέδια και υφάσματα είναι άπειρες.
Όλα τα παιδιά λατρεύουν τους ήρωες της Disney, τα κορίτσια ταυτίζονται με τις πριγκίπισσες και τις νεράιδες και τα αγόρια με τα cars, Mickey mouse, τον Superman κ.α.
Συζητήστε μαζί για τον αγαπημένο του ήρωες και δημιουργήστε το δωμάτιο των ονείρων του/της, διακοσμώντας το με τους αγαπημένους του ήρωες.
Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την επιλογή της παιδικής κουρτίνας.
Επιλέξτε το κατάλληλο χρώμα
Είναι το πρώτο βήμα στην επιλογή της κουρτίνας. Ανάλογα με το στυλ που θέλετε να δώσετε στο παιδικό δωμάτιο, επιλέγετε και την κουρτίνα. Εάν οι τοίχοι στο παιδικό δωμάτιο είναι βαμμένοι με σχετικά σκούρο χρώμα, επιλέξτε κουρτίνες σε ανοιχτό χρώμα και το αντίστροφο. Σε περίπτωση που έχετε ντύσει τους τοίχους του δωματίου με αυτοκόλλητα και γενικά το δωμάτιο είναι γεμάτο από έπιπλα, τότε για να μην το φορτώσετε και άλλο οπτικά, επιλέξτε μια παιδική κουρτίνα απλή, μονόχρωμη, χωρίς σχέδια. Αντίθετα, αν το δωμάτιο είναι ήδη σε μίνιμαλ στυλ, μπορείτε να επιλέξετε μία κουρτίνα σε έντονο χρώμα και με πολλά παιδικά σχέδια.
Επιλέξτε το σωστό ύφασμα
Σίγουρα τα αέρινα υφάσματα είναι η νούμερο ένα επιλογή στις παιδικές κουρτίνες. Όμως το «ελαφρύ» ύφασμα δεν παρέχει επαρκή κάλυψη από το φως η οποία είναι απαραίτητη στο παιδί σας όταν κοιμάται. Σε αυτήν την περίπτωση φροντίστε να έχετε επιλέξει και μία κουρτίνα από βαρύ ύφασμα, που να κρατάει το φως μακριά και να προσφέρει ήρεμο ύπνο στο παιδί σας. Κατά τη διάρκεια της επιλογής σας τεστάρετε μήπως το ύφασμα τσαλακώνει εύκολα και αναγκάζεστε να το σιδερώνετε τακτικά. Επίσης αποφύγετε τις κουρτίνες από βελούδο, ιδιαίτερα εάν το παιδί έχει ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα. Το βελούδο ως γνωστόν μαζεύει αρκετό χνούδι.
Διαλέξτε σχέδιο
Είναι οι αγαπημένες όλων των παιδιών! Στα παιδικά δωμάτια για αγόρια διαλέξτε σχέδια με αυτοκίνητα, σούπερ ήρωες από κινούμενα σχέδια, εξωτικά ζωάκια ή με θέμα από την αγαπημένους ομάδα. Εάν ψάχνετε παιδικές κουρτίνες για κορίτσια αναζητήστε κάποιες με σχέδια νεράϊδες, πριγκίπισσες, χαρούμενες ζωγραφιές ή εικόνες από καρτούν.
Τα παιδικά λατρεύουν τα χαρούμενα χρώματα και τις παραστάσεις με αγαπημένους ήρωες από τη τηλεόραση και τα παραμύθια, βοηθούν την φαντασία τους να ταξιδεύει και τους δημιουργούν την αίσθηση ότι βρίσκονται πάντα παρέα με τους αγαπημένους τους ήρωες.

Στην ιστοσελίδα https://disneycarpets.webnode.com/paidikeskourtines/  θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία σε κουρτίνες Disney με όλους τους αγαπημένους ήρωες αγοριών και κοριτσιών. Θα βρείτε επίσης παιδικές ταπετσαρίες Disney, παιδικά χαλιά Disney, παιδικά σεντόνια Disney και παιδικά παζλ Disney. Επισκεφτείτε για να δημιουργήσετε το τέλειο παιδικό δωμάτιο για το μικρό σας.

 

—————

Πίσω