Ποια χρώματα να επιλέξω για το παιδικό δωμάτιο

2013-11-12 09:54

Ειδικά για το παιδικό δωμάτιο η επιλογή των χρωμάτων παίζει σημαντικό ρόλο. Δημιουργούν αισθήματα τα οποία μπορεί να διαφέρουν στην ένταση τους από χαρακτήρα σε χαρακτήρα.

Τα χρώματα δεν επηρεάζουν μόνο τα αισθήματα και την ψυχική κατάσταση του παιδιού αλλά και την ανάπτυξη των ικανοτήτων του. Διαφορετικά χρώματα ερεθίζουν την όραση και τον προσανατολισμό του παιδιού.

Ορισμένα χρώματα μας δημιουργούν καλή διάθεση γιατί λάμπουν (το κίτρινο του ήλιου), άλλα μας κάνουν να αισθανόμαστε ζεστασιά και άνεση όπως το μπεζ, και το πορτοκαλί.

Το κόκκινο «ανάβει τα αίματα» , το μπλε μας ηρεμεί ή μας κάνει να αισθανόμαστε κρύο.

Έπιπλα σε χρώμα ξύλου ή από φυσικό ξύλο φέρνουν ποιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον και δίνουν την αίσθηση, της ασφάλειας και της άνεσης. Μπορεί και ένα λευκό χρώμα στα έπιπλα βέβαια, να συνδυαστεί με κατάλληλα χρώματα σε υφάσματα και τοίχους και να ζεστάνει…

Τα χρώματα τα χωρίζουμε σε θερμά (συνδέονται με τον ενθουσιασμό, την όρεξη για ζωή και την ευδιαθεσία) και ψυχρά (ηρεμία και γαλήνη), Ποιο είναι το κατάλληλο χρώμα για το παιδί σας; χρώματα παιδικό δωμάτιο.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι το κάθε παιδί είναι διαφορετικό και σίγουρα δεν υπάρχει η τέλεια επιλογή. Μπορούμε όμως να επηρεάσουμε τη διάθεση του και να του δώσουμε νέα ερεθίσματα για την ανάπτυξη του χαρακτήρα του.

Αν έχετε ένα σχετικά ήρεμο παιδί, λίγο ντροπαλό, ίσως μπορείτε να βοηθήσετε να ανακαλύψει την άλλη πλευρά του χαρακτήρα του με "ζεστά" χρώματα .

Το κόκκινο αναζωογονεί, δίνει ενέργεια για παιχνίδι. Δεν κάνει όμως να είναι το κύριο χρώμα του δωματίου γιατί το κόκκινο επίσης ξυπνά την επιθετικότητα.

Το πορτοκαλί είναι μία εναλλακτική λύση, δίνει ζωντάνια. Επίσης ένα δυνατό κίτρινο έχει αναζωογονητική επίδραση.

Αν το παιδί σας είναι σε αντίθεση ζωηρό, γεμάτο ενέργεια, μερικές φορές τόσο πολύ που έχει δυσκολία να συγκεντρωθεί , τότε σας συνιστούμε ποιο "ψυχρά" χρώματα, τα οποία το ηρεμούν.

Το πράσινο χρώμα ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Με ένα ελαφρά πράσινο φως αποκοιμιούνται πολλά παιδιά εύκολα. χρώματα παιδικό δωμάτιο. Αν το παιδί έχει φοβίες, το μπλε είναι κατευναστικό και ηρεμεί . Το βαθύ γαλάζιο της θάλασσας υποστηρίζει την ψυχική ισορροπία. Το γαλάζιο και το ροζ, παραμένουν κλασικές επιλογές, αλλά είναι και χρώματα που γαληνεύουν.

Τα χρώματα επηρεάζονται και από το φυσικό φωτισμό, ανάλογα τον προσανατολισμό του δωματίου. Τα βορινά έχουν ένα φως πιο ψυχρό, πιο μπλε που αποδυναμώνει τα ζεστά χρώματα αλλά εντείνει τα ψυχρά. Τα νότια έχουν πιο ζεστό φως, πιο κίτρινο.

Μεγάλη ποικιλία σε είδη διακόσμησης του παιδικού δωματίου θα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα https://www.plastelhome.gr

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

Πηγή : Paidorama.com [ https://www.paidorama.com/xrwmata-gia-to-paidiko-dwmatio.html ]

—————

Πίσω