ΠΟΙΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ

2011-04-14 14:57

Το φυλλικό οξύ βρίσκεται φυσικά σε μερικά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένων των φυλλώδη λαχανικά, εσπεριδοειδών, φασόλια (λαχανικά), και δημητριακά ολικής αλέσεως. Το φυλλικό οξύ προστίθεται σε τρόφιμα που φέρουν σήμανση «εμπλουτισμένο,"Όπως:

* Δημητριακά πρωινού (Μερικοί έχουν 100 τοις εκατό του Ημερήσια Αξία του φολικού οξέος σε κάθε σερβίρισμα)
* Ψωμιά
* Άλευρα
* Φάκελοι
*
Cornmeal
* Λευκό ρύζι

Τρόφιμα Label

Ελέγξτε την ετικέτα στη συσκευασία για να δούμε αν το τρόφιμο έχει το φολικό οξύ. Η ετικέτα θα σας πει πόσο φολικό οξύ βρίσκεται σε κάθε μερίδα. Μερικές φορές, η ετικέτα θα πει "το φυλλικό οξύ" αντί του φυλλικού οξέος.

Μπορώ να πάρω αρκετό φολικό οξύ με τις τροφές μόνο?

Ο οργανισμός δεν χρησιμοποιεί τη φυσική μορφή του φυλλικού οξέος (φυλλικό οξύ) τόσο εύκολα όσο και το ανθρωπογενές μορφή. Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η κατανάλωση τροφών που περιέχουν φυλλικό οξύ, θα έχουν τα ίδια οφέλη με την κατανάλωση φολικού οξέος. Επίσης,, ακόμα κι αν τρώτε ένα υγιές, καλά ισορροπημένη διατροφή, Μπορεί να μην πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε κάθε μέρα μόνο από την τροφή. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι περισσότερες γυναίκες που τρώνε τα τρόφιμα εμπλουτισμένα με φυλλικό οξύ παίρνουν ακόμη δεν όλα αυτά που χρειάζονται. Γι 'αυτό είναι σημαντικό να λάβει μια βιταμίνη με φολικό οξύ κάθε μέρα.

Μπορούν οι γυναίκες να παίρνουν πάρα πολύ φολικό οξύ?

Δεν μπορείτε να πάρετε πάρα πολύ φολικό οξύ από τα τρόφιμα που εκ φύσεως περιέχουν την. Αλλά αν δεν γιατρός σας συστήσει διαφορετικά, δεν καταναλώνουν περισσότερο από 1,000 mcg φυλλικού οξέος ημερησίως. Καταναλώνουν πάρα πολύ φολικό οξύ μπορεί να κρύψει ενδείξεις ότι ένα πρόσωπο που λείπει βιταμίνη B12, που μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα νεύρα. Η έλλειψη βιταμίνης Β12 είναι σπάνια μεταξύ των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία. Περισσότερα, πιο προγεννητικές βιταμίνες, επίσης, περιέχουν Β12 για να βοηθήσει τις γυναίκες να πάρει όλα όσα χρειάζονται. Οι άνθρωποι που κινδυνεύουν να μην έχουν αρκετή βιταμίνη Β12 είναι κυρίως άτομα 50 ετών και άνω και οι άνθρωποι που δεν τρώνε ζωικά προϊόντα

 

—————

Πίσω