ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΓΧΟΛΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

2014-10-24 10:11

Το στρες κυριαρχεί στη ζωή όλων μας, όσο κι αν θέλουμε να το αποβάλλουμε.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές για να μετατρέψετε τον προσωπικό σας χώρο σε μια μικρή όαση.

Αγχολυτικά χρώματα

Ως γνωστόν τα χρώματα επιδρούν στην ψυχολογία των ατόμων, είτε με θετικό είτε με αρνητικό τρόπο. Υπάρχουν χρώματα που διεγείρουν τις αισθήσεις όπως είναι τα έντονα χρώματα, κόκκινο, μαύρο, κίτρινο κ.α και χρώματα που μας ηρεμούν και γαληνεύουν το πνεύμα μας όπως  το μπλε, το λιλά, το πράσινο και γενικότερα όλα τα ουδέτερα και γήινα χρώματα. Οι αποχρώσεις του μπλε μας θυμίζουν το γαλάζιο της θάλασσας, οι αποχρώσεις του πράσινου προσδίσουν μια φρεσκάδα στο χώρο και μας θυμίζουν τοπία της φύσης που πάντα λειτουργούν αγχολυτικά στην ψυχολογία των ανθρώπων.

Οι αποχρώσεις του λιλά μειώνουν το άγχος και την νευρικότητα. Τα ουδέτερα χρώματα, κομψά και διακριτικά, προσδίδουν μια αίσθηση ασφάλειας και γαλήνης.

Φωτογραφίες από αγαπημένα πρόσωπα

Τοποθετήστε στους τοίχους κάδρα με φωτογραφίες από αγαπημένα πρόσωπα και ευτυχισμένες στιγμές. Οι χαρούμενες αναμνήσεις πάντα μας βοηθούν να αλλάξουμε διάθεση και να αισθανθούμε καλύτερα.

Φωτοταπετσαρίες με τοπία από την φύση

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι η φύση επιδρά ευεργετικά στην ψυχολογία των ανθρώπων, οπότε μια φωτοταπετσαρία με δέντρα ή ένα θαλασσινό τοπίο σίγουρα βοηθάει αγχώδεις τύπους να ηρεμήσουν και να αποβάλουν το άγχος τους.

Σωστός Φωτισμός

Επίσης ο έντονος φωτισμός δημιουργεί νευρικότητα και ένταση. Ο απαλός φωτισμός πάντα μας βοηθάει να χαλαρώσουμε και μας ξεκουράζει.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΣΕ ΕΙΔΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ & ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ: LAMINATE, ΜΟΚΕΤΕΣ, ΧΑΛΙΑ, ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ, ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ & ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΤΟΙΧΟΥ, ΜΠΟΡΝΤΟΥΡΕΣ, ΔΕΡΜΑΤΙΝΕΣ, KAMBAΔΕΣ K.A.

 

ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

 

https://www.plastelhome.gr

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

—————

Πίσω