Πρωτότυπα θέματα για το βρεφικό δωμάτιο

2013-08-19 23:04

Η διακόσμηση ενός βρεφικού δωματίου δεν είναι μόνο διασκέδαση. Θέλει, επίσης, και σκληρή δουλειά. Δεν είναι εύκολο να σχεδιάσει κανείς ένα βρεφικό που είναι τόσο διασκεδαστικό για το παιδί αλλά και επίσης όμορφο και ταιριαστό με το υπόλοιπο σπίτι. Όλα ξεκινούν όταν επιλέγετε το θέμα για τη διακόσμηση. Οτιδήποτε  άλλο που θα επιλέξετε μετά από αυτό πρέπει να πάει με το θέμα. Και δεδομένου ότι δεν είναι μια εύκολη απόφαση, έχουμε επιλέξει μερικά δημοφιλή θέματα βρεφικών δωματίων για να τα αναλύσουμε και στη συνέχεια να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο σπίτι σας.

Ναυτικό θέμα-βρεφικού δωματίου

Αυτό είναι ένα πολύ δημοφιλές θέμα βρεφικού δωματίου, ειδικά για τα αγόρια. Σας δίνει πολλά περιθώρια για  δημιουργικότητα. Μπορείτε να επιλέξετε να έχουν πλοία ζωγραφισμένα στους τοίχους ή να εμφανίζονται στα ράφια, μπλε τοίχους, άγκυρες, πυξίδες και πολλά άλλα στοιχεία που μπορούν να σχετίζονται με αυτό το θέμα. Η παλέτα χρωμάτων είναι επίσης πολύ σημαντική σε αυτή την περίπτωση. Θα πρέπει να περιλαμβάνει το σκούρο μπλε σε αντίθεση με το λευκό, αλλά μπορεί επίσης να περιλαμβάνει άλλες αποχρώσεις που ταιριάζουν με το μπλέ.

Πολυτελείας βρεφικό δωμάτιο

Είναι κάτι φυσικό να θέλετε το μωρό σας να έχει μόνο το καλύτερο. Έτσι, εάν θέλετε να το βρεφικό να είναι ένα πολυτελές δωμάτιο με λαμπερό φινίρισμα και σοφιστικέ λεπτομέρειες, να έχετε κατά νου ότι η διακόσμηση δεν θα πρέπει να είναι υπερβάλλουσα. Προσπαθήστε να επιτύχετε το στόχο σας, διατηρώντας παράλληλα μια απλή, ήρεμη και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Η χρωματική παλέτα θα πρέπει να περιορίζεται σε απλά, και ουδέτερα χρώματα.

Βρεφικό με θέμα την πόλη

Το βρεφικό είναι, σε πρώτη φάση, όλος ο κόσμος του μωρού σας. Είναι σχεδόν σαν μια μίνι-πόλη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή την ιδέα για τη δημιουργία ενός αστικού σε διακόσμηση  δωμάτιου. Αυτοκόλλητα με ουρανοξύστη ή απλά να τα ζωγραφίσετε στους τοίχους, και κάποια αυτοκίνητα στους δρόμους, ένα χαλί με μια αστική εικόνα, ίσως με ένα αυτοκίνητο είναι ότι χρειάζεστε γιαυτό το θέμα. Βεβαιωθείτε ότι και τα χρώματα ταιρίαζουν όμορφα με τη όλη διακόσμηση.

Βρεφικό με θέμα το φεγγάρι

 

Το φεγγάρι είναι μια μεγάλη πηγή έμπνευσης. Έχει εμπνεύσει ποιητές, συγγραφείς και ζωγράφους και μπορεί επίσης να σας εμπνεύσει σαν θέμα στο βρεφικό σας δωμάτιο. Δημιουργήστε μια χαλαρωτική, ήρεμη και γαλήνια διακόσμηση  με φιλικά σχήματα και εικόνες. Βάψτε αστέρια στους τοίχους, ένα φεγγάρι στο ταβάνι και αφήστε τη φαντασία σας να σας καθοδηγήσει.

Βρεφικό με θέμα την Αφρική

Αν θέλετε κάτι πιο εξωτικό για το βρεφικό δωμάτιο σας, μπορείτε να έχετε ένα σαφάρι σαν θέμα  διακόσμησης. Αυτό σας δίνει την ευκαιρία να εισαγάγει το μωρό σας σε μερικά από τα πιο όμορφα ζώα, να χρησιμοποιήσετε φωτεινά, φυσικά χρώματα και να το κάνετε να αισθανθεί άνετα και τολμηρά ταυτόχρονα. Η χρωματική παλέτα θα πρέπει να περιλαμβάνει φυσικές αποχρώσεις και τα διακοσμητικά μπορούν να αντιπροσωπεύσουν τα ζώα. Μπορείτε επίσης να χρωματίσετε τους τοίχους και να τοποθετήσετε ένα χαρούμενο χαλί.

Βρεφικό με θέμα την φάρμα

Ένα άλλο θέμα πολύ διασκεδαστικό για βρεφικό είναι η φάρμα. Στην περίπτωση του βρεφικού, είναι ένα θέμα το οποίο σας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε πολλά φιλικά σχήματα, δυναμικά χρώματα και πολλά στοιχεία που θα κάνουν το χώρο  άνετο και φιλόξενο. Μπορείτε να βάψετε τους τοίχους και να μετατρέψετε το χώρο σε μια δροσερή όαση. Μπορείτε επίσης να κρατήσουμε την διακόσμηση απλή και να διατηρήσει μια ουδέτερη εικόνα με μερικά θεματικά στοιχεία

Βρεφικό με θέμα τον ωκεανό

Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης για τα ναυτικά θέματα ντεκόρ. Το απέραντο γαλάζιο των ωκεανών είναι μια άλλη μεγάλη πηγή έμπνευσης. Όπως και στην περίπτωση όλων των άλλων δωμάτιων, το βρεφικό θα πρέπει να είναι ήρεμο, χαλαρωτικό, αλλά και δυναμικό ταυτόχρονα. Υπάρχουν πολλές ιδέες για να χρησιμοποιηθεί ως πηγή έμπνευσης. Μπορείτε να έχετε μια όμορφη τοιχογραφία στον τοίχο, πλοία στα ράφια των τοίχων,  ψάρια στο χαλί και οτιδήποτε άλλο  σας θυμίζει τον ωκεανό. Λάβετε υπόψη σας ότι το κύριο χρώμα θα πρέπει να είναι το μπλε.

Ελπίζουμε να βρείτε και την δική σας πηγή έμπνευσης μέσα από αυτό το άρθρο, και για τις δικές σας διακοσμήσεις.

Μεγάλη ποικιλία σε παιδικές ταπετσαρίες, αυτοκόλλητα, παιδικά χαλιά, φωτιστικά, έτοιμες παιδικές κουρτίνες, παιδικούς καμβάδες κ.α.  θα βρείτε στο ηλεκτρονικό κατάστημα https://www.plastelhome.gr/paidiko-domatio/
 

 

Via: homedit.com

—————

Πίσω