ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΩ ΕΝΑ ΑΡΧΕΙΟ PDF

2011-04-01 07:33

Τα έγγραφα PDF αποτελούν αναγκαίο… κακό όταν κάνετε επαγγελματική χρήση του υπολογιστή σας. Εξ’ άλλου, τα περισσότερα αρχεία που σκανάρουμε είναι σε μορφή PDF. Αυτό είναι αρκετές φορές ενοχλητικό καθώς δεν μπορείτε απλά να ανοίξετε ένα έγγραφο PDF και να το επεξεργαστείτε. Υπάρχει, ωστόσο, ένα πρόγραμμα που μπορείτε να κατεβάσετε και σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε το κείμενο ενός αρχείου PDF, ακόμα και να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε κείμενο. Αυτό το πρόγραμμα είναι εύκολο στη φόρτωση και τη χρήση.

 

Οδηγίες

1.      Ξεκινήστε από το website Nitro PDF Professional και κατεβάστε το λογισμικό Nitro PDF Professional. Κάντε κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο για να κατεβάστε το πρόγραμμα  http://www.nitropdf.com/promotions/edit_pdfhammer.htm?utm_source=pdfhammer&utm_medium=banner&utm_content=edit&utm_campaign=hammer .

 

2.      Εφόσον κατεβάσετε το Πρόγραμμα, ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης. Εφόσον τελειώσετε με την φόρτωση, ανοίξτε το Πρόγραμμα.

3.      Κάντε κλικ στο εικονίδιο Open, στο πάνω μέρος του Προγράμματος (το φάκελο που είναι μισάνοιχτος). Αναζητήστε και ανοίξτε το αρχείο PDF που θέλετε να επεξεργαστείτε.

4.      Κάντε κλικ στο Insert and Edit στο πάνω μέρος του Προγράμματος. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Insert στο κουτί text. Η συγκεκριμένη επιλογή έχει ένα μεγάλο εικονίδιο «Ti» πάνω από αυτό.

5.      Πηγαίνετε στο σημείο του κειμένου που θέλετε να επεξεργαστείτε. Μπορείτε να διαγράψετε ή να προσθέσετε κείμενο σε όποιο σημείο του κειμένου θέλετε.

6.      Για να επεξεργαστείτε το κείμενο, κάντε διπλό κλικ στο κομμάτι που θέλετε να επεξεργαστείτε. Στο κουτάκι drop-down, επιλέξτε το Edit Text. Στη συνέχεια απλά επεξεργαστείτε το κείμενο όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

7.      Χρησιμοποιήστε τα υπόλοιπα κουτάκια στο πάνω μέρος της οθόνης για να προσθέσετε διαγράμματα, εικόνες κι ότι άλλο θέλετε στο αρχείο PDF. Τις περισσότερες φορές το πιθανότερο είναι να θέλετε απλά να επεξεργαστείτε το κείμενο.  Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα Nitro PDF σας δίνει την επιλογή να κάνετε κι άλλες προσθήκες.

8.      Αποθηκεύστε το έγγραφο όπως θα κάνατε με οποιοδήποτε αρχείο Word (πατήστε Control + S ή κάντε κλικ στο εικονίδιο Save στο πάνω μέρος του Προγράμματος) και … τελειώσατε.

 

—————

Πίσω