ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙΤΕ ΕΝΑ ΣΠΥΡΑΚΙ

2011-04-05 07:29

Κάνει πάντα την εμφάνισή του την πιο ακατάλληλη στιγμή! Πριν από μια σημαντική συνάντηση, μια ξεχωριστή βραδιά, ένα πολυαναμενόμενο ραντεβού. Μην αφήσετε, όμως, το ενοχλητικό σπυράκι να χαλάσει την εικόνα και τη διάθεσή σας. Δράστε άμεσα και αντιμετωπίστε το με τα κατάλληλα «όπλα».

Εξουδετερώστε το!
Χρησιμοποιήστε μια κρέμα για τοπική χρήση με αντιβακτηριακή σύνθεση, που να περιέχει σαλικυλικό οξύ ή ΑΗΑ. Αυτά τα συστατικά προκαλούν ήπια μόνο απολέπιση και βοηθούν στην απομάκρυνση της κοκκινίλας.
• Για πιο εντατική δράση, μπορείτε να εφαρμόσετε την κρέμα το βράδυ, να τοποθετήσετε πάνω μια γάζα και να αφήσετε το προϊόν να «δουλέψει» ενώ εσείς κοιμάστε.

Καλύψτε το!
1. Επιλέξτε ένα concealer με βάση το κίτρινο, με παχύρρευστη όμως σύνθεση, σε μορφή stick ή compact. Με ένα ειδικό λεπτό πινελάκι για concealer -ή και μόνο με το δάχτυλό σας-, καλύψτε το επίμαχο σημείο.
2. Στη συνέχεια, βάλτε σε ένα σφουγγαράκι λίγο υγρό make-up και περάστε το στο πρόσωπό σας, ενοποιώντας με αυτό τον τρόπο τα δύο προϊόντα.
3. Τέλος, ταμπονάρετε με λίγη διάφανη πούδρα.
• Μην ξεχνάτε ότι για πολύ έντονα κόκκινα σημάδια υπάρχουν και τα ειδικά διορθωτικά χρώματος, που θα πρέπει όμως να τα «δουλέψετε» πολύ καλά πάνω στην επιδερμίδα σας και να τα καλύψετε με make-up. Για τις κοκκινίλες και τα σπυράκια θα επιλέξετε το πράσινο χρώμα.Tip

Εάν νιώθετε ότι κάποιο σπυράκι όπου να ’ναι θα... ξεμυτίσει, τυλίξτε ένα παγάκι σε λεπτό ύφασμα και ακουμπήστε το για λίγα δευτερόλεπτα πάνω στην περιοχή, απομακρύνετέ το έπειτα, και επαναλάβετε τη διαδικασία για 10 λεπτά.

 

 

—————

Πίσω