ΠΩΣ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ ΤΗΝ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

2011-04-29 23:03

 

Όπως στην τοποθέτηση, έτσι και στο ξήλωμα, μεγάλη σημασία έχει η ποιότητα της ταπετσαρίας. Αν είναι βινύλιο ή fleece βγαίνουν ευκολότερα και μεγάλα κομμάτια, ενώ όσο η περιεκτικότητα σε χαρτί ανεβαίνει, τόσο πιο δύσκολη είναι και η αφαίρεσή της.Τα εργαλεία που θα χρειαστείτε είναι μία σπάτουλα, σαν το πιο απαραίτητο και στη συνέχεια ανάλογα με το πόσο χρόνο, κόπο και χρήμα είστε διατεθειμένοι να σπαταλήσετε θα καθορίσει και ποια θα είναι τα υπόλοιπα εργαλεία.

 

Βασικά αυτό που χρειάζεται μία ταπετσαρία για να βγει, είναι να αφαιρεθεί η κόλλα, η στεγνή κόλλα, που βρίσκεται μεταξύ της ταπετσαρίας και του τοίχου. Η σπάτουλα μπορεί να ξύσει τον τοίχο, είναι μερικά σημεία όμως που η ταπετσαρία έχει γίνει ένα σώμα με τον τοίχο, τότε ο μόνος τρόπος που υπάρχει για να ξηλωθεί (εκτός βέβαια από το να γκρεμίσουμε τον τοίχο) είναι το ζεστό νερό. Ο οικονομικός τρόπος σε αυτή την περίπτωση είναι ένας κουβάς πολύ ζεστό νερό και ένα σφουγγάρι με το οποίο θα βρέχουμε το σημείο που δεν βγαίνει η ταπετσαρία, μπορεί να βγει με την πρώτη, μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία.

 

Ο ακριβός τρόπος είναι να αγοράσετε τον αφαιρετή ταπετσαρίας ο οποίος χάρη της πλαστική πλάκας (περίπου 30Χ40 εκατοστά) που είναι συνδεδεμένη με μία μικρή δεξαμενή που θερμαίνει το νερό κι αυτό διοχετεύεται μέσω μια σπιράλ πλαστικής σωλήνας στην πλάκα, εξάγει διαρκώς ζεστό νερό ώσπου να βγει η ταπετσαρία.

Αν πάντως θέλετε να βγάλετε την ταπετσαρία για να βάλετε κάποια άλλη, καθαρά δηλαδή για θέμα διακόσμησης, να ξέρετε πως οι κατασκευαστές λένε ότι μπορούν να μπουν έως και 5 ταπετσαρίες η μία πάνω στην άλλη. Μέχρι δύο έχουμε βάλει και μπορώ να σας το εγγυηθώ, αρκεί η ταπετσαρία που θα είναι από κάτω να είναι καλά κολλημένη γιατί διαφορετικά θα πέσουνε μαζί, η παλιά με την καινούργια.

 

 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας κάντε μας like στο facebook και θα έχετε άμεση ενημέρωση για κάθε νέα μας δημοσίευση.

 

—————

Πίσω