ΠΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΙΧΟ ΣΑΣ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΙΛΑ

2011-03-25 09:13

Τώρα μπορείτε να διακοσμήσετε τους τοίχους σας με τα δικά σας έργα τέχνης. Τι γίνεται όμως αν δεν έχετε καλλιτεχνικό ταλέντο; Δοκιμάστε να δημιουργήστε ένα έργο τέχνης με … πολύχρωμα χαρτομάντιλα. Δεν χρειάζεται να έχετε καλλιτεχνική φλέβα για να δημιουργήσετε ένα μοναδικό έργο τέχνης με χαρτομάντηλα.

 

Τι θα χρειαστείτε:

Τελαρωμένο καμβά

Πολύχρωμα χαρτομάντηλα

Κόλλα ρευστή

Μεγάλο πινέλο

Φαντασία

 

Οδηγίες

Συγκεντρώστε όλες σας τις προμήθειες και βρείτε ένα μεγάλο καθαρό χώρο για να ξεκινήσετε την καλλιτεχνική σας εργασία. Καλύψτε την επιφάνεια με εφημερίδες αν δεν θέλετε να λερώσετε το χώρο.

Τοποθετήστε τον καμβά πάνω στο χώρο εργασίας σας. Κόψτε τα χαρτομάντιλα σε λωρίδες ή μικρά κομμάτια διαφόρων σχημάτων και βάλτε τα στην άκρη. Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μονόχρωμο έργο τέχνης,  χρησιμοποιώντας χαρτομάντιλα ιδίου χρώματος σε διάφορες αποχρώσεις ή ένα πολύχρωμο έργο χρησιμοποιώντας χαρτομάντιλα διαφόρων χρωμάτων.

Χρησιμοποιήστε το πινέλο για να απλώσετε αρκετή κόλλα πάνω στον καμβά σας. Απλώστε ένα κομμάτι χαρτομάντιλου πάνω στη κόλλα και μετά εφαρμόστε λίγη ακόμα κόλλα από πάνω του,  και εξομαλύνετε τυχόν φουσκάλες με το πινέλο.

Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία έως ότου καλύψετε ολόκληρο τον καμβά με χαρτομάντιλα. Αφήστε το έργο σας να στεγνώσει για τουλάχιστον 24 ώρες προτού το κρεμάσετε στον τοίχο.

Συμβουλές

Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων και μεγέθη χαρτομάντιλων. Μπορείτε να κολλήσετε μεγάλες λωρίδες χαρτομάντιλων κατά μήκος του καμβά, με μια μικρή επικάλυψη ώστε να δημιουργήσετε το εφέ ηλιοβασιλέματος ή προσθέστε πολύχρωμα τετραγωνάκια για να δημιουργήσετε μοντέρνα έργα τέχνης.

Δημιουργήστε μια σειρά καλλιτεχνικών έργων κρεμώντας τις δημιουργίες σας μαζί σε ένα τοίχο.

 

—————

Πίσω