ΠΩΣ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

2011-06-02 12:30

Βάλτε τον αθλητισμό στη ζωή του παιδιού σας

Φέρετε το παιδί σας σε επαφή με ένα άθλημα, αρχικά κάποιο που θα επιλέξετε εσείς με βάση την ηλικία του και τι βλέπετε ότι του αρέσει και αργότερα σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις.

Τα παιδιά πρέπει να έχουν δραστηριότητες, που απαιτούν σωματική κόπωση. Με απλά λόγια, τα παιδιά πρέπει να αθλούνται, έστω και αν δεν ασχολούνται συστηματικά με κάποιο σπορ.

Άθληση είναι και η φυσική δραστηριότητα σε μία παιδική χαρά ή ένα πάρκο, καθώς οφείλουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά μας να ασκούνται. Αλλωστε, μελέτες έχουν αποδείξει ότι ο τρόπος ζωής, που υιοθετείται από τα παιδικά χρόνια, συνοδεύει το άτομο έως την ενήλικη ζωή του.

Οι γονείς μπορούν να διαδραματίσουν βασικό ρόλο, βοηθώντας το παιδί τους να γίνει περισσότερο δραστήριο και το mother.gr σας προτείνει τρόπους, για να το προσπαθήσετε:

Βρείτε στο παιδί σας ένα άθλημα, αρχικά κάποιο που θα επιλέξετε εσείς με βάση την ηλικία του και τι βλέπετε ότι του αρέσει και αργότερα σύμφωνα με τις δικές του προτιμήσεις. Πηγαίνετε μαζί του σε ένα πάρκο και δοκιμάσετε να παίξετε με μία μπάλα διάφορα σπορ, μέχρι να δείτε με ποιο του αρέσει περισσότερο να ασχοληθεί. Συνήθως η κολύμβηση συνίσταται για τις πολύ μικρές ηλικίες, ενώ, όσο μεγαλώνει ένα παιδί, μπορεί να δοκιμάσει σπορ, όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ , το τένις ή ποδηλασία. Στην πρώιμη σχολική ηλικία, τα ομαδικά αθλήματα μαθαίνουν το παιδί να συνεργάζεται και να πειθαρχεί στους κανόνες της ομάδες, ενώ τα ατομικά αθλήματα είναι κατάλληλα για μεγαλύτερες ηλικίες. Βεβαιωθείτε ότι διασκεδάζει μέσα από την αθλητική δραστηριότητα, που παρακολουθεί, και δεν την αντιμετωπίζει ως αγγαρεία. Αυτή είναι μία βασική παράμετρος, για να συνεχίσει να αθλείται και να μην τα παρατήσει. Εάν ένας από τους δύο γονείς γυμνάζετε, ή ακόμα και οι δύο γονείς, τότε αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα για το παιδί σας. Μην πιέζετε το παιδί σας να αθληθεί, να θυμάστε ότι πρέπει να μη συνδέσει αυτή την ενασχόληση ως ακομα μία υποχρέωσή του.

Πηγή : mother.gr

—————

Πίσω