ΠΩΣ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΒΑΡΟΣ ΚΑΝΟΝΤΑΣ YOGA

2011-03-23 20:35

Η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος με διάφορους έμμεσους τρόπους. Σας ανεβάζει ψυχολογικά για να χάσετε βάρους, θεμελιώνοντας έναν καλύτερο τρόπο ζωής.              

Οι βαθιές αναπνοές είναι γνωστές για την βελτίωση της συγκέντρωσης και της δύναμης, τα δύο κύρια συστατικά της δύναμης του νου (που όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικός που είναι!)                       

Μερικές μόνο στιγμές χαλάρωσης και διαλογισμού κάθε ημέρα, θα ανυψώσουν την  αυτό-εκτίμησή σας.  Η γιόγκα μας διδάσκει πώς να το κάνουμε αυτό αποτελεσματικά.  Ίσως ακούγεται ανόητο, αλλά πολλοί άνθρωποι αληθινά δεν ξέρουν πώς να χαλαρώσουν. Προσπαθούν, αλλά τα μυαλά τους τείνουν να περιπλανώνται στα προβλήματα της ημέρας τους, και δεν φθάνουν ουσιαστικά στο σημείο του αληθινού διαλογισμού.

Ένας καταρτισμένος εκπαιδευτής γιόγκα χρησιμοποιεί νοητικές και αναπνευστικές τεχνικές για να μας βοηθήσει να σβήσουμε όλες αυτές τις εξωτερικές διαταραχές από το μυαλό μας και να μπορέσουμε να ενδοσκοπήσουμε για μερικά λεπτά. Οι άνθρωποι που είναι ικανοί σε αυτό τον τομέα, τείνουν να έχουν τις θετικότερη εικόνα για το σώμα τους, αντί να προβληματίζονται.             

Εάν πάσχετε από κατάθλιψη ή κόπωση -δύο προβλήματα που οδηγούν συχνά στην αύξηση του βάρους- η γιόγκα μπορεί να ανυψώσει τη διάθεσή σας.  Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία αυξάνει το ενεργειακό επίπεδό μας, βοηθώντας στη  μείωση συμβάντων λήθαργου.  Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν κάνουμε μερικές στάσεις-ασάνα (ασκήσεις) πρωί-πρωί. Αυτή η πρόσθετη ζωτικότητα μπορεί να μας «κρατήσει» όλη την ημέρα, ώστε να μην ξεσπάσουμε σε «ύπουλα» τσιμπολογήματα για να πάρουμε ενέργεια, αλλά και –συνήθως- περιττές θερμίδες.

Κάνοντας γιόγκα ενισχύουμε τους μυς μας, επιταχύνοντας έτσι αναπόφευκτα το μεταβολισμό μας. Γινόμαστε δυνατότεροι και αποκτούμε μία όμορφη γράμμωση.               

Η βελτιωμένη ευλυγισία που η γιόγκα μας δίνει αναπόφευκτα, κάνει ευκολότερη κάθε κίνησή μας. Το ευκίνητο σώμα μας είναι έτσι ικανότερο να εκτελέσει τις καθημερινές δραστηριότητες και αυτό θα μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα για τη ζωή γενικότερα. Εάν παίξετε αντισφαίριση, για παράδειγμα, θα είστε σε θέση να παίξετε δυνατότερα.                        

Οι ασκήσεις της γιόγκα τεντώνουν τη σπονδυλική στήλη και τους τένοντες στο πίσω μέρος του μηρού, καθώς επίσης και τον αχίλλειο τένοντα.  Τελικά, αυτό θα βελτιώσει τη στάση μας, κάνοντάς μας να στεκόμαστε ψηλότερα και φαινόμαστε πιο αδύνατοι, ακόμα κι αν ζυγίζουμε το ίδιο.  Αυτό θα μας κάνει να νιώθουμε λεπτότεροι,  ενθαρρύνοντας μας να συνεχίσουμε να ακολουθούμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

 

 

—————

Πίσω