Πώς να μετατρέψετε την βεράντα σας σε μια μικρή όαση

2010-06-24 16:44

 

Παρόλο που οι βεράντες των διαμερισμάτων είναι συνήθως μικρές, με τη σωστή διαρρύθμιση και τον κατάλληλο εξοπλισμό μπορούν να μετατραπούν σε μικρά καταφύγια για όλους εμάς τους ανθρώπους της πόλης. Ειδικά κατά τους θερμούς μήνες  του Καλοκαιριού, η βεράντα μπορεί να μας προσφέρει ένα ωραίο χώρο για χαλάρωση και ξεκούραση όπου μπορεί κανείς να απολαύσετε το αεράκι και τον ήλιο. Επιστρατεύστε την δημιουργικότητα και το μεράκι σας και μεταμορφώστε την σε μια μικρή όαση από λουλούδια όλων των ειδών. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Δημιουργήστε ένα εξωτερικό καταφύγιο

Προσθέστε μια αναπαυτική πολυθρόνα ή καναπέ στη βεράντα σας προκειμένου να δημιουργήσετε ένα μικρό καταφύγιο όπου θα μπορείτε να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε την ηρεμία σας. Καθώς οι βεράντες των διαμερισμάτων συνήθως δεν διαθέτουν στέγη αρκετά μεγάλη που να μπορεί να καλύπτει πλήρως τα έπιπλα σας από τη βροχή και άλλα δυσμενή καιρικά φαινόμενα, επιλέξτε έπιπλα κατάλληλα για υπαίθριους χώρους,  ανθεκτικά στον ήλιο και στη βροχή. Φροντίστε να έχετε μερικά μαλακά υφασμάτινα μαξιλάρια κοντά στη βεράντα έτσι ώστε να μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας όταν βγαίνετε έξω για να χαλαρώσετε. Ένα μικρός αδιάβροχος αποθηκευτικός χώρος μπορεί επίσης να αποτελέσει μια πολύ καλή προσθήκη στη βεράντα σας, καθώς θα μπορείτε να αποθηκεύσετε εκεί το αγαπημένο σας βιβλίο ή τα γυαλιά ηλίου σας καθώς και άλλες προμήθειες που μπορεί να σας φανούν χρήσιμες. Βάλτε επίσης ένα μικρό τραπεζάκι δίπλα στην πολυθρόνα σας για να μπορείτε να ακουμπήσετε το ποτό ή αναψυκτικό σας και φροντίστε να έχετε και κάπου κοντά μια κουβερτούλα για τα δροσερά βράδια.

Καλλιεργήστε τα δικά σας βότανα, λαχανικά και λουλούδια

Η βεράντα σας προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να καλλιεργήσετε όλων των ειδών τα φυτά. Είτε προτιμάτε μια όμορφη συλλογή από πολύχρωμα λουλούδια, μικρά δενδρύλλια ή θάμνους , λαχανικά ή βότανα το σίγουρο είναι ότι η βεράντα σας δίνει την δυνατότητα να τα αποκτήσετε. Αν η  βεράντα σας έχει στέγη, τότε μπορείτε να προσθέσετε μερικές κρεμαστές γλάστρες για να εξοικονομήσετε χώρο. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε δοχεία και μεγάλες γλάστρες στις γωνίες της βεράντας προκειμένου να κάνετε καλύτερη χρήση του χώρου σας. Φυτέψτε ένα μεγάλο φυτό όπως μια ντομάτα στο κέντρο και στη συνέχεια προσθέστε μικρότερα φυτά γύρω από αυτό όπως για παράδειγμα πολύχρωμες  πιπεριές . Χρησιμοποιήστε το ένα δοχείο για πρασινάδες όπως μαρούλι, μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος, δεντρολίβανο κ.α. Τα βότανα αποτελούν επίσης άλλη μια σημαντική προσθήκη στη βεράντα σας δεδομένου ότι πολλά από αυτά μπορούν να αναπτυχθούν σε μικρούς χώρους.  Τα μυρωδικά και τα βότανα, πέρα από τη χρησιμότητα τους στη μαγειρική, είναι πολύ όμορφα και βελτιώνουν την αισθητική του χώρου. Δώστε λίγο ακόμα χρώμα στο χώρο σας φυτεύοντας μια ποικιλία από γεράνια και πολύχρωμες μαργαρίτες. Όταν φυτεύετε λουλούδια στα δοχεία, ακολουθήστε μια συγκεκριμένη στρατηγική σε ότι αφορά το ύψος φυτεύοντας τα ψηλά φυτά όπως οι ζίννιες στο κέντρο του δοχείου και γύρω γύρω χαμηλότερα λουλούδια όπως πετούνιες και κατιφέδες. Επίσης φροντίστε να βάλετε αμπελόκλημα στον τοίχο της βεράντας ώστε να απλωθεί και να γεμίσει τον τοίχο.

—————

Πίσω