Ταπετσαρίες Τοίχου : H νέα τάση της μόδας

2010-06-15 11:23

 

Όλο και περισσότεροι διακοσμητές αλλά και ιδιώτες στη χώρα μας, επιλέγουν πλέον τη λύση της ταπετσαρίας για την επένδυση των τοίχων του σπιτιού ή της επαγγελματικής τους στέγης. Πολλοί από εμάς έχουμε συνδέσει την ταπετσαρία με τις δεκαετίες 70-80 και με μια σειρά από παλιομοδίτικα, φορτωμένα και πολλές φορές καταθλιπτικά σχέδια. Ωστόσο, η ταπετσαρία σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την ταπετσαρία εκείνης της εποχής.

Στο εξωτερικό, εδώ και πολλά χρόνια, η ταπετσαρία τοίχου συνιστά κορυφαία επιλογή και γι αυτό κάποιες χώρες, όπως το Βέλγιο, η Γερμανία, οι Η.Π.Α. κ.α., έχουν αναγάγει την παραγωγή της σε επιστήμη, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Οι εκτυπώσεις πλέον είναι πολύ ζωντανές, οι συνδυασμοί χρωμάτων και τα μοτίβα εμπνευσμένα και επεξεργασμένα από έμπειρους διακοσμητές και το υλικό κατασκευής της ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει ασφάλεια, ηχομόνωση και θερμομόνωση. Συνιστούν επίσης μια ιδιαίτερα πρακτική λύση καθώς καθαρίζονται εύκολα με τη χρήση πανιού ή νωπού βετέξ, έχουν την ιδιότητα να καλύπτουν τις πιθανές ατέλειες των τοίχων και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής που συνήθως ξεπερνάει τα 25 χρόνια.

Οι βασικοί τύποι ταπετσαρίας είναι τρεις:

Χάρτινες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι πλέον αδιαβροχοποιημένες ώστε να καθαρίζονται και να αντέχουν περισσότερο . Είναι οικονομικές και προσφέρονται σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, ιδανικές για χώρους όπως το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι.

Βινυλικές, οι οποίες είναι πλενόμενες, μονωτικές και ανθεκτικές στην υγρασία. Τα χρώματα τους είναι ζωηρά και δεν ξεθωριάζουν στον ήλιο. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και βγαίνουν σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Είναι ιδανικές για οικιακούς χώρους, όπως σαλόνι, υπνοδωμάτιο και παιδικό δωμάτιο καθώς και για επαγγελματικούς χώρους.

Αφροβυνυλικές, οι οποίες είναι ανάγλυφες και τοποθετούνται κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους και χώρους ειδικών απαιτήσεων όπως ξενοδοχεία, πλοία, εστιατόρια, παιδικούς σταθμούς κ.α. Προσφέρουν καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές.

Όποιο κι αν είναι το στυλ του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου, κλασικό, νεοκλασικό, μοντέρνο ή μεταμοντέρνο,  σίγουρα θα βρείτε κάποιο σχέδιο που να σας αντιπροσωπεύει.

Οι ταπετσαρίες μπορεί να είναι μονόχρωμες, πολύχρωμες ή ασπρόμαυρες, επίπεδες ή ανάγλυφες, να προσομοιάζουν κάποια τεχνοτροπία βαφής ή να απεικονίζουν κάποιο μοτίβο.

Η ποικιλία δε των μοτίβων είναι εντυπωσιακή: φλοραλ, γεωμετρικά ή έθνικ σχέδια, μοντέρνες πινελιές, μονοθεματικά πανό κ.α.

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο χώρο της ταπετσαρίας αποτελεί το παιδικό δωμάτιο. Εκεί τεχνικοί και καλλιτέχνες συνεργάζονται για το τέλειο αποτέλεσμα. Οι συνδυασμοί και οι αποχρώσεις των χρωμάτων, οι παραστάσεις και τα μοτίβα αποτελούν αντικείμενο μελέτης έμπειρων τεχνικών, καλλιτεχνών, διακοσμητών και παιδαγωγών. Το τελικό αποτέλεσμα είναι, τις περισσότερες φορές, …. παραμυθένιο, όπως ακριβώς πρέπει να είναι ένα παιδικό δωμάτιο, όπως ακριβώς έχετε ονειρευτεί το δωμάτιο του δικού σας παιδιού.

Οι ταπετσαρίες έχουν την ιδιότητα να μεταμορφώνουν τον χώρο. Το σωστό ταίριασμα ταπετσαρίας, επίπλωσης και λοιπών διακοσμητικών στοιχείων του χώρου όπως κουρτίνες, χαλιά, μοκέτες, πίνακες κα. δίνει την εντύπωση ότι έχετε συμβουλευτεί κορυφαίους διακοσμητές. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Το κόστος πολλές φορές είναι χαμηλότερο από την επιλογή μιας ιδιαίτερης τεχνοτροπίας βαφής και το σημαντικότερο  … What You See Is What You Get, αγοράζεις δηλαδή αυτό ακριβώς που βλέπεις και έτσι δεν υπάρχουν περιθώρια για δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Αν λοιπόν θέλετε να δώσετε το στίγμα σας στο χώρο σας, επισκεφτείτε ένα κατάστημα με ταπετσαρίες τοίχου. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς, ξεφυλλίστε το πλήθος των διαθέσιμων δειγματολογίων και διαλέξτε αυτό ακριβώς που σας ταιριάζει καλύτερα. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Το κατάστημα ΠΛΑΣΤΕΛ Γ. Σιλιγάρδος, στο Κέντρο της Αθήνας, διαθέτει τεράστια ποικιλία δειγματολογίων ταπετσαρίας, για όλα τα γούστα. Το προσωπικό του καταστήματος είναι πρόθυμο και φιλικό και θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή, δίνοντας σας ποικιλία εναλλακτικών καθώς και χρήσιμες συμβουλές και κατευθύνσεις.

 

ΠΛΑΣΤΕΛ Γ. ΣΙΛΙΓΑΡΔΟΣ

Πλαστικό Δάπεδο, Μοκέτες, Τεχνητό Γκαζόν

Αγ. Δημητρίου 4,

Ψυρρή, όπισθεν οδού Αθηνάς

Τηλ. 210-3218360

Fax. 210-3214193

www.plasteldeco.com

—————

Πίσω