ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΒΛΕΝΝΟΡΟΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ

2011-04-14 15:21

Η βλεννόροια είναι ένα κοινό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα (ΤΠΔ). Είναι που προκαλείται από ένα είδος βακτηριδίου που μπορεί να αυξηθεί σε ζεστό, υγρές περιοχές του αναπαραγωγικού συστήματος, όπως του τραχήλου της μήτρας, μήτρα, και των σαλπίγγων σε γυναίκες. Μπορεί να αυξηθεί στην ουρήθρα στους άνδρες και τις γυναίκες. Μπορεί επίσης να αναπτυχθούν στο στόμα, λαιμός, μάτια, και τον πρωκτό.

Πώς παίρνετε βλεννόροια?

Μπορείτε να πάρετε βλεννόρροια κατά τη διάρκεια της κολπικής, από του στόματος, ή πρωκτικό σεξ με ένα μολυσμένο εταίρο. Ένας άντρας δεν χρειάζεται να εκσπερματώνει να περάσει η λοίμωξη ή να μολυνθεί. Αγγίζοντας μολυσμένα γεννητικά όργανα, όπως το κόλπο ή το πέος, και στη συνέχεια αγγίζοντας τα μάτια σας μπορεί να προκαλέσει μόλυνση των ματιών. Γονόρροια δεν μεταδίδεται με χειραψία ή κάθονται σε καθίσματα τουαλέτας.

Γονόρροια, επίσης, μπορεί να περάσει από μια έγκυο γυναίκα στο μωρό της κατά τη διάρκεια της παράδοσης. Σε βρέφη, λοίμωξη βλεννόροια μπορεί να προκαλέσει τύφλωση, κοινή λοίμωξη, ή απειλητική για τη ζωή λοίμωξη του αίματος.

Ποιος είναι σε κίνδυνο για βλεννόροια?

Οποιοδήποτε σεξουαλικά ενεργό άτομο μπορεί να μολυνθεί με βλεννόροια. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα υψηλότερα ανέφερε ποσοστά των λοιμώξεων είναι στις σεξουαλικά ενεργές εφήβους, νεαρούς ενήλικες, και οι Αμερικανοί Αφρικανικής. Σε 2007, νεαρές γυναίκες είχαν πάνω από δύο φορές το ποσοστό βλεννόροια των νέων ανδρών.

 

—————

Πίσω