ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΛΙΓΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ

2011-05-11 10:59

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΛΙΓΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άτομα ετησίως επισκέπτονται τον γιατρό τους για το αιθουσαίο διαταραχές ισορροπίας.

Αυτές οι διαταραχές είναι η ένατη πιο κοινή καταγγελία που οδηγεί τους ασθενείς να επισκεφθεί γιατρούς πρωτοβάθμιας περίθαλψης τους. Επιπλέον, είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες ηλικιωμένοι άνθρωποι αναζητούν ιατρική συμβουλή.

Οι ασθενείς συχνά περιγράφουν τα προβλήματα ισορροπίας στον τομέα του ιλίγγου, ζάλη, ζαλάδα, και τη ναυτία. Αλλά, δεν είναι όλα αυτά τα συμπτώματα είναι πάντοτε προκαλούνται από διαταραχές του αιθουσαίου συστήματος. Επιπλέον, παρόλο που ένα άτομο μπορεί να περιγράψει ένα πρόβλημα ισορροπίας χρησιμοποιώντας έναν ή περισσότερους από αυτούς τους όρους, ένα άλλο πρόσωπο μπορεί να χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό συνδυασμό αυτών των όρων για να περιγράψουν την ίδια κατάσταση. Πράγματι, μερικοί άνθρωποι θα χρησιμοποιήσουν ακόμη και η ζάλη λέξη που δείχνει ότι απλά δεν αισθάνονται καλά. Είναι σημαντικό, Συνεπώς,, για τους ασθενείς να μη χρησιμοποιείται γενικώς κατά την περιγραφή των προβλημάτων την ισορροπία τους. Βάλτε έναν άλλο τρόπο, είναι καλύτερο για τους ασθενείς να περιγράφουν απλώς την αίσθηση που αισθάνονται χωρίς τη χρήση γενικών όρων όπως ζάλη ή ίλιγγος.

Ζάλη

Σε γενικές, οι γιατροί αναφέρονται σε ζάλη και την αίσθηση ότι ζαλισμένος, μεθυσμένος, ασταθής, ή ζαλισμένος. Υπάρχει συχνά μια αίσθηση ανισορροπίας (ανισορροπία) χωρίς μια πραγματική αίσθηση της στροφής ή από τα δευτερογενή. Ζάλη είναι μια γενικής χρήσης, μάλλον ασαφής όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την αίσθηση της ανισορροπίας (αισθητηριακές αποπροσανατολισμός). Αν και οι ασθενείς χρησιμοποιούν συχνά τη ζάλη λέξη για να περιγράψει ισορροπία ή προβλήματα έσω ωτός, προκαλείται συνήθως δεν με μια διαταραχή του έσω ωτός.

Ίλιγγος

Ίλιγγος αναφέρεται σε μια ψευδαίσθηση της κίνησης που μπορεί να είναι γραμμική (ευθεία), που υπάγονται, ή κουνιστό. Είναι συχνά περιγράφεται ως μια περιστρεφόμενη, στροφή, ή στροβίλισμα αίσθηση. Τι περισσότερο, νηματοποίησης μπορεί να είναι ένας από τους αυτο-περιστροφής (υποκειμενική ίλιγγος) ή περιστροφή του γύρω περιβάλλοντος (Στόχος ίλιγγος). Στις περισσότερες περιπτώσεις,, το σύμπτωμα του ιλίγγου συνεπάγεται διαταραχή του έσω ωτός ή αιθουσαίου συστήματος.

Ζαλάδα

Ζαλάδα αναφέρεται στην τυπική αίσθηση ενός εμπειρίες πριν από ένα επεισόδιο λιποθυμίας. Σχετικά συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν εφίδρωση, αίσθηση ψυχρού, δύσπνοια, μούδιασμα γύρω από το στόμα ή των δακτύλων, και μια εξασθένιση ή σηράγγων της όρασης. Ζαλάδα προκαλείται από μια στιγμιαία μείωση της ροής του αίματος προς τον εγκέφαλο. Αυτή η αίσθηση μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων παρενέργειες φαρμάκων και η καρδιά (καρδιακός) και των αιμοφόρων αγγείων (αγγείων) προβλήματα. Για παράδειγμα, ορθοστατική υπόταση είναι χαμηλή πίεση του αίματος που εμφανίζεται κατά την ορθοστασία. Σε αυτή την κατάσταση, η χαμηλή αρτηριακή πίεση μειώνει τη ροή αίματος προς τον εγκέφαλο, και ως εκ τούτου, προκαλεί ζαλάδα.

Σε αντίθεση με δημοφιλή πεποίθηση, υψηλή αρτηριακή πίεση (υπέρταση) η ίδια δεν προκαλεί ζαλάδα. Υπερτασικούς ασθενείς μπορεί να εμφανίσουν ζαλάδα, Ωστόσο,, όταν η πίεση του αίματός τους σταγόνες για οποιοδήποτε λόγο. Συμβαίνει ότι ο πιο συνηθισμένος λόγος για μια τέτοια πτώση της αρτηριακής πίεσης αποτελεί απάντηση στην αρτηριακή πίεση φάρμακά τους. Ζαλάδα συνήθως δεν είναι μια κοινή καταγγελία από ασθενείς με αιθουσαία προβλήματα.

Νόσος

Ότι, ίλιγγος, ζαλάδα, και ζάλη είναι τα συμπτώματα των ασθενειών, ναυτία είναι μια φυσιολογική αντίδραση σε μια ανώμαλη κατάσταση. Είναι ένας γενικός όρος που περιλαμβάνει τους όρους που ναυτία, airsickness, carsickness, και ακόμη και ασθενείας χώρο. Κίνηση ασθένεια προκαλείται από ένα πραγματικό ή αντιληπτό ερέθισμα κίνηση με την οποία κανείς δεν έχει ακόμη προσαρμοστεί. Αυτό συμβαίνει όταν αντικρουόμενες πληροφορίες τροφοδοτείται το αιθουσαίο και άλλα αισθητήρια συστήματα.

Ατομικά όρια (το ποσό της κίνησης που παίρνει) για να προκαλέσει ναυτία διαφέρουν. Τελικά, Ωστόσο,, κάποιος θα αναπτύξουν την ασθένεια κινήσεων, αν τεθεί σε μια κατάσταση η οποία παρέχει αρκετή κίνηση. Τα συμπτώματα της ασθένειας κινήσεων περιλαμβάνουν ναυτία, έμετος, κλώση, εφίδρωση, και πονοκέφαλος. Πράγματι, ναυτία κατέστρεψε πολλές διακοπές, και περιόρισε τις δραστηριότητες ή ακόμα και ανίκανοι εκείνους που είναι επιρρεπείς σε αυτό.

https://www.yesanswer.com/

—————

Πίσω