ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΛΑΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΙ

2011-04-14 15:26

Χλαμύδια (kluh-MID-ee-uh) είναι ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα (ΤΠΔ). ΣΜΝ καλούνται επίσης ΣΜΝ, ή τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες. Τα χλαμύδια είναι ένα ΣΜΝ που προκαλούνται από βακτήρια που ονομάζονται trachomatis Chlamydia. Τα χλαμύδια είναι η πιο συχνά αναφερόμενη STI στις Ηνωμένες Πολιτείες. Γυναίκες, ιδιαίτερα των νέων γυναικών, Οι πλήττονται περισσότερο από χλαμύδια.
Οι γυναίκες παίρνουν συχνά τα χλαμύδια περισσότερες από μία φορές, που σημαίνει ότι είναι "ξαναμολύνεται." Αυτό μπορεί να συμβεί αν οι εταίροι το φύλο τους δεν αντιμετωπίστηκαν. Εκ νέου μόλυνση θέσει τις γυναίκες σε υψηλότερο κίνδυνο για σοβαρά προβλήματα αναπαραγωγικής υγείας, όπως η στειρότητα.

Πώς μεταδίδονται τα χλαμύδια?

Παίρνετε τα χλαμύδια από κολπική, πρωκτικός, ή το στοματικό σεξ με ένα μολυσμένο άτομο. Τα χλαμύδια συχνά δεν έχει συμπτώματα. Έτσι, οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί μπορεί να περάσει τα χλαμύδια για συντρόφους τους, χωρίς να το γνωρίζουν. Όσο πιο συντρόφους σας (ή ο σύντροφός σας) Οι, τον υψηλότερο κίνδυνο να πάθετε αυτή STI.
Μια μολυσμένη μητέρα μπορεί να περάσει τα χλαμύδια στο μωρό της κατά τη διάρκεια του τοκετού. Τα μωρά που γεννιούνται από μολυσμένες μητέρες μπορούν να πάρουν πνευμονία (
Nuh-Mohn-fie) ή λοιμώξεις στα μάτια τους.

—————

Πίσω