Ταπετσαρίες τοίχου- Η ιδανική πρόταση διακόσμησης

2010-05-30 23:42

Όλο και περισσότεροι διακοσμητές αλλά και ιδιώτες στη χώρα μας, επιλέγουν πλέον τη λύση της ταπετσαρίας για την επένδυση των τοίχων. Πολλοί από εμάς έχουμε συνδέσει την ταπετσαρία με τις δεκαετίες 60-70 και με μια σειρά από παλιομοδίτικα, φορτωμένα και πολλές φορές καταθλιπτικά σχέδια.

Ωστόσο, η ταπετσαρία σήμερα δεν έχει καμία σχέση με την ταπετσαρία εκείνης της εποχής.

Στο εξωτερικό, εδώ και πολλά χρόνια, η ταπετσαρία τοίχου συνιστά κορυφαία επιλογή και γι αυτό το λόγο κάποιες χώρες, όπως το Βέλγιο, έχουν αναγάγει την παραγωγή της σε επιστήμη, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία. Οι εκτυπώσεις πλέον είναι πολύ ζωντανές, οι συνδυασμοί χρωμάτων και τα μοτίβα εμπνευσμένα και επεξεργασμένα από έμπειρους διακοσμητές και το υλικό κατασκευής της ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει ασφάλεια, ηχομόνωση, θερμομόνωση, να καθαρίζεται εύκολα και να καλύπτει πιθανές ατέλειες των τοίχων. Επιπλέον η διάρκεια ζωής της φθάνει πλέον στα 25-30 χρόνια.

Οι βασικοί τύποι ταπετσαρίας είναι τρεις:

Οι χάρτινες, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι πλέον αδιαβροχοποιημένες ώστε να καθαρίζονται και να αντέχουν περισσότερο . Είναι οικονομικές και προσφέρονται σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων, ιδανικές για χώρους όπως το υπνοδωμάτιο και το σαλόνι.

Οι βινυλικές, οι οποίες είναι πλενόμενες, μονωτικές και ανθεκτικές στην υγρασία. Τα χρώματα τους είναι ζωηρά και δεν ξεθωριάζουν στον ήλιο. Έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής και βγαίνουν σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων. Είναι ιδανικές για οικιακούς χώρους, όπως σαλόνι, υπνοδωμάτιο και παιδικό δωμάτιο καθώς και για επαγγελματικούς χώρους.

Τέλος είναι οι αφροβυνιλικές , οι οποίες είναι ανάγλυφες και τοποθετούνται κυρίως σε επαγγελματικούς χώρους και χώρους ειδικών απαιτήσεων όπως ξενοδοχεία, πλοία, εστιατόρια, παιδικούς σταθμούς κ.α. Προσφέρουν καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση και είναι ιδιαίτερα ανθεκτικές.

Κλασσίκο, νεοκλασσικό, μοντέρνο ή μεταμοντέρνο, όποιο κι αν είναι το στυλ του σπιτιού ή του επαγγελματικού σας χώρου, σίγουρα θα βρείτε την ταπετσαρία που σας ταιριάζει.

Οι ταπετσαρίες μπορεί να είναι μονόχρωμες, πολύχρωμες ή ασπρόμαυρες, ριγωτές ή ανάγλυφες, να προσομοιάζουν κάποια τεχνοτροπία βαφής ή να απεικονίζουν κάποιο μοτίβο.

Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο στο χώρο της ταπετσαρίας αποτελεί το παιδικό δωμάτιο. Εκεί τεχνικοί και καλλιτέχνες συνεργάζονται για το τέλειο αποτέλεσμα. Οι συνδυασμοί και οι αποχρώσεις των χρωμάτων, οι παραστάσεις και τα μοτίβα αποτελούν αντικείμενο μελέτης έμπειρων τεχνικών, καλλιτεχνών, διακοσμητών και παιδαγωγών. Το αποτέλεσμα είναι τις περισσότερες φορές …. παραμυθένιο, όπως ακριβώς πρέπει να είναι ένα παιδικό δωμάτιο, όπως ακριβώς έχετε ονειρευτεί το δωμάτιο του δικού σας παιδιού.

Οι ταπετσαρίες έχουν την ιδιότητα να μεταμορφώνουν τον χώρο. Με την επιλογή της κατάλληλης ταπετσαρίας για τον κάθε χώρο του σπιτιού σας σε συνδυασμό με τη σωστή επιλογή επίπλων, κουρτίνας και χαλιού ή μοκέτας, δημιουργείτε την εντύπωση ότι έχετε συμβουλευτεί κορυφαίους διακοσμητές. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό και εντυπωσιάζει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Το κόστος πολλές φορές είναι χαμηλότερο από την επιλογή μιας ιδιαίτερης τεχνοτροπίας βαφής και το σημαντικότερο  είναι ότι What You See Is What You Get, αγοράζεις δηλαδή αυτό ακριβώς που βλέπεις και έτσι δεν υπάρχουν περιθώρια για δυσάρεστες εκπλήξεις. 

Αν λοιπόν θέλετε να δώσετε το στίγμα σας στο χώρο που θα μείνετε επισκεφτείτε ένα κατάστημα με ταπετσαρίες τοίχου. Συμβουλευτείτε τους ειδικούς, ξεφυλλίστε το πλήθος των διαθέσιμων δειγματολογίων και διαλέξτε αυτό ακριβώς που σας ταιριάζει καλύτερα. Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.

 

ΠΛΑΣΤΕΛ Γ. ΣΙΛΙΓΑΡΔΟΣ

Πλαστικό Δάπεδο, Μοκέτες, Τεχνητό Γκαζόν

Αγ. Δημητρίου 4,

Ψυρρή, όπισθεν οδού Αθηνάς

Τηλ.  210-3218360        

Fax. 210-3214193

www.plastelhome.gr

www.plasteldeco.com

 

—————

Πίσω